Anmeldelse: Roberto Bolaño er en gnistrende forteller

Om poeter og detektiver i skyggen av et militærkupp.

FEM BØKER: «En stjerne i det fjerne» er Roberto Bolaños femte bok på norsk. «Chilensk nokturne» kom i 2007 i Christian Rugstads oversettelse, diktsamlingen «De romantiske hundene» året etter, gjendiktet av Jan Jakob Tønseth og Kristina Solum. Hun også har gjort en bragd med oversettelsen av de store romanene «De ville detektiver» i 2010 og «2666» i 2015. Foto: Cappelen Damm
FEM BØKER: «En stjerne i det fjerne» er Roberto Bolaños femte bok på norsk. «Chilensk nokturne» kom i 2007 i Christian Rugstads oversettelse, diktsamlingen «De romantiske hundene» året etter, gjendiktet av Jan Jakob Tønseth og Kristina Solum. Hun også har gjort en bragd med oversettelsen av de store romanene «De ville detektiver» i 2010 og «2666» i 2015. Foto: Cappelen Damm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Legenden vil ha det til at den chilenske dikteren Roberto Bolaño skrev romanen «En stjerne i det fjerne» på tre uker, etter at han fikk napp hos en forlegger i Barcelona. Forleggeren skal ha spurt Bolaño om han hadde en roman liggende klar, og Bolaño svarte ja. Dermed satte han seg ved skrivemaskinen.

Han hadde nettopp gitt ut sin roman nummer to, «Nazi-litteratur i Amerika». Den hadde vakt en viss oppsikt. Derfor var den spanske forleggeren på hogget. Takket være ham skrev Bolaño en av sine mange moderne, gnistrende originale fortellinger.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer