Finnskogen, 20060614: Livsstil. Countrymusikeren Roy Lønhøiden hjemme i kårboligen han leier i Mullikkala.  

Foto: Jørn H. Moen/Dagbladet
Finnskogen, 20060614: Livsstil. Countrymusikeren Roy Lønhøiden hjemme i kårboligen han leier i Mullikkala. Foto: Jørn H. Moen/DagbladetVis mer

Anmeldelse: Roy Lønhøiden er en ydmyk sanger under en stor himmel

Topp musikere fra Austin skaper en suveren plate.

ALBUM: Etter en kort trekkspill-overture innleder Roy Lønhøiden sitt nye album, «Du spør meg om sannhet», med en flott gjendiktning av Townes Van Zandts «Flying Shoes», med tittelen «Sjumilssko».

CD'en er inspirert av møtet mellom sangeren fra lille Kongsvinger og den gigantiske staten Texas.

Den er innspilt i Austin, sammen med noen av USAs fremste musikere innenfor den moderne folk-country-americana-trubadur-tradisjonen, som både Lønhøiden og Van Zandt tilhører. Ellen Moen Rusten er en fager duettpartner.

Sangene er enkle, gjennomtenkte, fylt av poetisk melankoli og lede over dystre tegn i tida. Det er få som lager plater som dette, også internasjonalt. Lytt til  «I øyet av stormen» og forstå hva jeg mener.

Anmeldelse: Roy Lønhøiden er en ydmyk sanger under en stor himmel

Så velarrangert, følsomt, tilbakelent, som en godkjennelse av indre og ytre tilstander som egentlig ikke kjennes akseptable. Meditasjoner over livets besynderlige vilkår.

Olaf Bull dukker opp, i tittelen på «Form for ditt forlis», og Hans Børli i en tekst. Et par låter av Betty Elders. For en gjeng av musikere, poeter og komponister!

Blir ikke ferdig med denne på en stund.

Du spør meg om sannhet

Roy Lønhøiden

6 1 6
Plateselskap:

Grammofon/Musikkoperatørene

Se alle anmeldelser