EDLE, MEN IKKE RUSTNE HERRER: Bringsværd/Hansen er ute med ny bok om sjøormen Ruffen (presumtivt oppkalt etter ruffen i en båt). På bildet ser vi Ruffen, bestemor og Columbus' båt. 
Illustrasjon: Fra boka
EDLE, MEN IKKE RUSTNE HERRER: Bringsværd/Hansen er ute med ny bok om sjøormen Ruffen (presumtivt oppkalt etter ruffen i en båt). På bildet ser vi Ruffen, bestemor og Columbus' båt. Illustrasjon: Fra bokaVis mer

Anmeldelse: Ruffen er tilbake etter åtte år

Frodig fortelling om tid og kjærlighet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Noen tiår tilbake: To unge kunstnere i perlehumør sitter på kafé og drodler. Hva med å skape en barnebokfigur sammen? De tenker høyt om Norges lange kyst og om det mest mystiske rommet: Havet. De har begge nese for det eventyrlige og resultatet blir «Ruffen. Sjøormen som ikke kunne svømme». Da boka kommer i 1972 representerer den noe nytt. Den er verken spesielt pedagogisk eller sosialrelaistisk, som trenden er.

Nå, over førti år senere, foreligger foreløpig siste fortelling om sjøormen. «Ruffen og tiden som gikk i stykker» bryter ingen barrierer i dag, men viljen og evnen til fabulering er minst like sterk.  

Løs skrue

«Langt ute i havet ligger en mystisk øy. Den er bare synlig hver tirsdag og fredag. Derfor står den ikke på noe kart.» Slik starter alle fortellingene til Tor Åge Bringsværd og illustratør Thore Hansen om sjøormen Ruffen. I denne sjuende boka er noe galt i maskinrommet under slottet der sjøormen bor. Bebartede hvalross-tjuvradder har stjålet en gullskrue fra maskinen. Den er kaputt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn