Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Ruffen er tilbake etter åtte år

Frodig fortelling om tid og kjærlighet.

EDLE, MEN IKKE RUSTNE HERRER: Bringsværd/Hansen er ute med ny bok om sjøormen Ruffen (presumtivt oppkalt etter ruffen i en båt). På bildet ser vi Ruffen, bestemor og Columbus' båt. 
Illustrasjon: Fra boka
EDLE, MEN IKKE RUSTNE HERRER: Bringsværd/Hansen er ute med ny bok om sjøormen Ruffen (presumtivt oppkalt etter ruffen i en båt). På bildet ser vi Ruffen, bestemor og Columbus' båt. Illustrasjon: Fra boka Vis mer

Noen tiår tilbake: To unge kunstnere i perlehumør sitter på kafé og drodler. Hva med å skape en barnebokfigur sammen? De tenker høyt om Norges lange kyst og om det mest mystiske rommet: Havet. De har begge nese for det eventyrlige og resultatet blir «Ruffen. Sjøormen som ikke kunne svømme». Da boka kommer i 1972 representerer den noe nytt. Den er verken spesielt pedagogisk eller sosialrelaistisk, som trenden er.

Nå, over førti år senere, foreligger foreløpig siste fortelling om sjøormen. «Ruffen og tiden som gikk i stykker» bryter ingen barrierer i dag, men viljen og evnen til fabulering er minst like sterk.  

Løs skrue

«Langt ute i havet ligger en mystisk øy. Den er bare synlig hver tirsdag og fredag. Derfor står den ikke på noe kart.» Slik starter alle fortellingene til Tor Åge Bringsværd og illustratør Thore Hansen om sjøormen Ruffen. I denne sjuende boka er noe galt i maskinrommet under slottet der sjøormen bor. Bebartede hvalross-tjuvradder har stjålet en gullskrue fra maskinen. Den er kaputt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?