NORGESVENN:  Todd Rundgren samarbeider med norske Emil Nikolaisen og Lindstrøm på  "Rundans". Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NORGESVENN: Todd Rundgren samarbeider med norske Emil Nikolaisen og Lindstrøm på "Rundans". Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Anmeldelse: «Runddans» er sjelfull og uhåndgripelig

Studiomagikere på snurrig sjelevandring

ALBUM: «Runddans» er soul på sitt mest vektløse. «Wrap your arms around me», gjentar powerpoppionér Todd Rundgren gjennom albumet, mer et rop om hjelp fra skjærsilden enn en kjærlighetserklæring.

Å lytte til hans samarbeidsalbum med de norske studiomagikerne Lindstrøm og Emil Nikolaisen (Serena-Maneesh) er nemlig som å forsøke å gripe rundt en vannspeiling. Selv når gjenkjennelige former viser seg, truer de til enhver tid med å disintegrere. 
«Runddans» kretser rundt ett abstrahert, sjelfullt tema som opptrer i ulike sjatteringer over albumets tolv segmenter. Verket ber dermed om å bli betraktet i et drag.

Men det ville ikke hatt vondt av flere øyeblikk like skjønne som «Wave of Heavy Red (Disko-Nektar)», hvor harmonien og kaoset som konstant ulmer trer inn i en høyere, metafysisk enhet.
Først da er «Runddans» ved å bli noe langt rikere enn en snurrig studioøvelse.

«Runddans»

Todd Rundgren, Emil Nikolaisen, Lindstrøm

4 1 6
Plateselskap:

Smalltown Supersound

Se alle anmeldelser
Anmeldelse: «Runddans» er sjelfull og uhåndgripelig