SLÅR IKKE GNISTER: Rune Rudberg vet å ta for seg. Det skinner ikke gjennom på hans klisjétunge plate «Levd liv».  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLÅR IKKE GNISTER: Rune Rudberg vet å ta for seg. Det skinner ikke gjennom på hans klisjétunge plate «Levd liv». Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

ANMELDELSE: Rune Rudberg er glad i å leve godt og mye

Men på plate er danseband-Rune traust traustesen.

ALBUM: Rune Rudbergs liv må være en hver country-lyrikers, eh, våte drøm. Et kjapt søk i Dagbladets tekstarkiv gir drøssevis med treff som omhandler pikante damehistorier, viagraeksperiment, stjålne biler, narko og fengselsdommer. Litt av hvert å ta av for en sjanger som dyrker hverdagsrealismen.

Levd Liv

Rune Rudberg Band

2 1 6
Plateselskap:

Tylden / Musikkoperatørene

Se alle anmeldelser

Plata åpner selvreflekterende og alvorstungt om døden i «Levd liv», men tipper kjapt over i et floskelmaraton om kjærlighet ved første blikk, anger/lengsel, kvinner som får deg til å skinne og uskyldige guttestreker.

ANMELDELSE: Rune Rudberg er glad i å leve godt og mye

Nashville-tro «Gone Country» (2009) var et slags rufsete og kunstnerisk høydepunkt for Rudberg. Den stien ble aldri fulgt videre og nå er han komfortabelt tilbake i nennsomt polerte lydlandskaper hvor steelgitaren gråter seg inn i solnedgangen og de sødmefylte vokallinjene får øyenbrynene til å spenne seg i en omvendt bue mot midten av pannebrasken.

Og sånn for sikkerhets skyld, alle sangene og tekstene er selvsagt skrevet et par hundre ganger før.