LIVSNÆRT: Liv Køltzow er en markant skikkelse i norsk litteraur. Nå utgir Hans Petter Blad en samtalebok med forfatteren som tidligere i år ga ut romanen "Melding til alle reisende," om å leve med Parkinsons sykdom. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
LIVSNÆRT: Liv Køltzow er en markant skikkelse i norsk litteraur. Nå utgir Hans Petter Blad en samtalebok med forfatteren som tidligere i år ga ut romanen "Melding til alle reisende," om å leve med Parkinsons sykdom. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Anmeldelse: Samtalebok med Liv Køltzow er verdifull og mangslungen

Dekker ikke over noe.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Påsken 2013 begynner Hans Petter Blad sine samtaler med forfatter Liv Køltzow. Mellom dem ligger diktafonen. Køltzow skal snart gjennom en ekstrem prøvelse. Hun skal operere inn en elektrode i hjernen, for å få et bedre liv med diagnosen hun fikk i 2002, Parkinson. Dette er den ytre rammen om samtaleboka «Å forsvinne i teksten».

Frem til 2015 snakker de to om Køltzows liv og forfatterskap i en dialog som spenner fra det personlige og privat avslørende, til det intenst litterære og reflekterte. Denne postmoderne blandingen har en viktig gevinst: «Å forsvinne i teksten» er ikke bare for spesielt interesserte eller skolerte. Alle inviteres inn.

Liv og litteratur

Boka består av tre hoveddeler: Innledende samtaler før operasjonen, så samtaler der forfatterskap og titler diskuteres - alltid i en vid sammenheng, og til slutt samtaler ført i etterkant av operasjonen. I tillegg er boka utstyrt med tekstutdrag, enkelte hverdagslige og vakre fotografier av Thomas Ekström, samt et klokt forord om forfatterskapet, av professor Toril Moi.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn