Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Savner romanforfatteren Knausgård

Er dette godt følt, tenkt og skrevet, eller er det naivt og ufrivillig komisk?

OM «TROMMER»: «Å spille trommer er å utøve begrensningens kunst, det er å gi avkall på all overflod og målbevisst følge det sparsomme og nøkternes sti», skriver Karl Ove Knausgård i sin nye bok.

Foto: Anders Grønneberg
OM «TROMMER»: «Å spille trommer er å utøve begrensningens kunst, det er å gi avkall på all overflod og målbevisst følge det sparsomme og nøkternes sti», skriver Karl Ove Knausgård i sin nye bok. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Karl Ove Knausgårds «Om høsten» er første bind i en årstids-kvadrologi. Delvis er den et «brev til en ufødt datter», som han kaller det. Kona Linda er gravid med parets fjerde barn, og mens han skriver, er forfatteren på en ultralydsundersøkelse, og på et visst tidspunkt kan han kjenne fosteret sparke.

Han får det for seg at han vil fortelle barnet hva som venter etter fødselen. Kort sagt; verden. «Blodet som flyter i årene, gresset som vokser på jorden, trærne, å trærne som vaier i vinden». Gjentakelsen av «trærne», det lille «å»'et og ordet «vaier» i den setningen, antyder en viss patos, som det heldigvis ikke er mye av.  

Boka er illustrert med enkelte helsides bilder og vignetter for hver måned av Vanessa Baird, med visjoner som til dels er meget vakre avbildninger av naturen, til dels fargesterke tolkninger av innholdet i teksten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UT ÅRET*

KUN I SEPTEMBER

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 100 kr ut året. 0,83 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.