STILLFARENT: Form og tematikk er fint avstemt mot hverandre; uttrykket er like stillfarent som jenta i Signe Torps bildebok.
<div>Illustrasjon fra boka</div>
STILLFARENT: Form og tematikk er fint avstemt mot hverandre; uttrykket er like stillfarent som jenta i Signe Torps bildebok.
Illustrasjon fra boka
Vis mer

Anmeldelse: Signe Torps bildebok handler om det aller viktigste

Si det med... plakater?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

De siste årene er det kommet flere bøker om de mer tilbakeholdne barna; de som trives i eget selskap, som ikke søker oppmerksomhet eller buser frem i sosiale sammenhenger.

To fine utgivelser er «Reserveprinsesse Andersen» av Torunn Lian og Øyvind Torseter, og «Kattejenta» av Veronika Erstad og Bo Gaustad.

Stillfaren

Også i Signe Torps «Hei-boka» møter vi en jente av det forsiktige slaget. «Jeg hadde det fint for meg selv, så kom det noen likevel», tenker hun.

Jenta vil så gjerne ta kontakt med gutten hun ser, men vet ikke hvordan. Det er så vanskelig å si «Hei!» Kanskje kan blomster, plakater, eller simpelthen en Hei-maskin gjøre susen?

«Hei-boka» er Torps tredje bildebok, og uttrykket er som før vart og litt romantisk. Her er blomster og trær tegnet med en følsom og forsiktig strek, med blyant og fargeblyanter og innslag av akvarell. Form og tematikk er fint avstemt mot hverandre; uttrykket er like stillfarent som jenta. Faren er at det kan virke noe tamt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn