Anmeldelse: Skriver noveller du ønsker aldri skal ta slutt

Lucia Berlins noveller er praktfulle, på den røffe, skittenrealistiske måten.

BRYTNINGER: Amerikanske Lucia Berlins (1936-2004) novellekunst er mørk, morsom og rik på brudd og overraskende formuleringer av typen «lyden gjorde vondt i tennene». Boka har forord av forfatter Lydia Davis og er godt oversatt av Vibeke Saugestad. Foto: Oktober
BRYTNINGER: Amerikanske Lucia Berlins (1936-2004) novellekunst er mørk, morsom og rik på brudd og overraskende formuleringer av typen «lyden gjorde vondt i tennene». Boka har forord av forfatter Lydia Davis og er godt oversatt av Vibeke Saugestad. Foto: Oktober Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den beste forfatteren du aldri har hørt om, ble Lucia Berlin kalt da novellesamlingen «Håndbok for vaskedamer. Noveller i utvalg» kom ut i USA i fjor. Boka - utgitt elleve år etter Berlins død - endte på New York Times liste over 2015s beste. Og det er bare å slenge seg med i jubelkoret:

Berlins rapporter fra bunnen er fengslende lesning.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer