Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Steinar Løding er en ukjent mester i norsk romankunst

Nå kommer bind tre av en grenseløs familieroman.

OPPTØYER: Kampene mellom politi og demonstranter på Haymarket i Chicago i 1886 er en av flere historiske begivenheter som henvises til i Steinar Lødings nye roman. Her er dramaet framstilt på en kjent tegning fra samtida.
OPPTØYER: Kampene mellom politi og demonstranter på Haymarket i Chicago i 1886 er en av flere historiske begivenheter som henvises til i Steinar Lødings nye roman. Her er dramaet framstilt på en kjent tegning fra samtida.Vis mer

Steinar Løding (65) er et litterært kraftverk i menneskeskikkelse. Bøkene hans er blant de mest originale og merkverdige i nyere norsk litteratur.

Forfatteren imponerer med sin dybdeboring i språkets muligheter. At forfattere av hans kompromissløse kaliber fins, er en gave til norsk litteratur. Samtidig puster man som anmelder lettet ut over at ikke alle hans kolleger har det samme ambisjonsnivået.

Språklig tsunami

Anmelderen må gi seg over i vantro stilt overfor den vulkanske, språklige styrken som gnistrer under Lødings penn. Det betyr ikke at hans nye roman uten videre kan kalles årets julegave. Men den anbefales enhver som er opptatt av litteraturens muligheter i en tid da språklig forflatning er mer symptomatisk enn det motsatte.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.