Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Stordalens bok er ikke stor litteratur, men vellykket produktplassering

Hotellkongen, det er meg.

EGOSENTRISK STIL: At Petter Stordalen er opptatt av å profilere seg selv, er ingen hemmelighet. Det kommer også tydelig fram i lesningen av hans nye bok.
Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
EGOSENTRISK STIL: At Petter Stordalen er opptatt av å profilere seg selv, er ingen hemmelighet. Det kommer også tydelig fram i lesningen av hans nye bok. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

Petter Stordalen er ute med bok om sin suksess. Det kan ikke overraske noen at han har valgt å skrive en selvbiografi av den mer prangende sorten.

«Jeg skal fortelle deg min hemmelighet» er tittelen, og den høres ut som begynnelsen på en intim betroelse. Baksideteksten lokker med at man innenfor den påkostede innbindingen finner «historien om hvordan jeg gjorde det».

For den som straks vil kjøpe boka, er den lett å få øye på med sin neonoransje bokblokk. En av hemmelighetene bak hans suksess, er som kjent å være annerledes. Visuelt sett er dette en bok uten like i norsk memoarlitteratur.

Egosentrisk stil

For å komme til selve historien, må man bla forbi ikke mindre enn seks portretter av forfatteren — to i helformat, et i profil, et lite ungdomsbilde, et tosiders portrett ved skrivebordet og et stort joggebilde. Allerede før man har begynt å lese, slår det en at vi har å gjøre med en bok som forteller det vi allerede vet. At Stordalen er opptatt av å profilere seg selv. Som en av hans tidligere kolleger formulerer det i et brev gjengitt i boka, kan den egosentriske stilen stå i veien for ham som forretningsmann. Det samme er tidvis tilfelle for forfatteren.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.