EGOSENTRISK STIL: At Petter Stordalen er opptatt av å profilere seg selv, er ingen hemmelighet. Det kommer også tydelig fram i lesningen av hans nye bok.
Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
EGOSENTRISK STIL: At Petter Stordalen er opptatt av å profilere seg selv, er ingen hemmelighet. Det kommer også tydelig fram i lesningen av hans nye bok. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

Anmeldelse: Stordalens bok er ikke stor litteratur, men vellykket produktplassering

Hotellkongen, det er meg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Petter Stordalen er ute med bok om sin suksess. Det kan ikke overraske noen at han har valgt å skrive en selvbiografi av den mer prangende sorten.

«Jeg skal fortelle deg min hemmelighet» er tittelen, og den høres ut som begynnelsen på en intim betroelse. Baksideteksten lokker med at man innenfor den påkostede innbindingen finner «historien om hvordan jeg gjorde det».

For den som straks vil kjøpe boka, er den lett å få øye på med sin neonoransje bokblokk. En av hemmelighetene bak hans suksess, er som kjent å være annerledes. Visuelt sett er dette en bok uten like i norsk memoarlitteratur.

Egosentrisk stil

For å komme til selve historien, må man bla forbi ikke mindre enn seks portretter av forfatteren — to i helformat, et i profil, et lite ungdomsbilde, et tosiders portrett ved skrivebordet og et stort joggebilde. Allerede før man har begynt å lese, slår det en at vi har å gjøre med en bok som forteller det vi allerede vet. At Stordalen er opptatt av å profilere seg selv. Som en av hans tidligere kolleger formulerer det i et brev gjengitt i boka, kan den egosentriske stilen stå i veien for ham som forretningsmann. Det samme er tidvis tilfelle for forfatteren.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn