Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Suksess-agenten og stoff-misbrukeren som reiste seg fra asken

Bill Clegg skriver om katastrofe og forsoning.

SUKSESSFORFATTER: Bill Clegg (46) var en whiz kid som litterær agent før han gikk overende i stoffkarusellen på Manhattan. Hvordan han møtte veggen har han skrevet to selvbiografiske bøker om. Nå er han aktuell med en kritikerrost roman. 
Foto: Dan Phillips/Writer Pictures. SCANPIX/Dagbladet.
SUKSESSFORFATTER: Bill Clegg (46) var en whiz kid som litterær agent før han gikk overende i stoffkarusellen på Manhattan. Hvordan han møtte veggen har han skrevet to selvbiografiske bøker om. Nå er han aktuell med en kritikerrost roman. Foto: Dan Phillips/Writer Pictures. SCANPIX/Dagbladet.Vis mer

Bill Clegg er midt i 40-åra. Han har allerede rukket å gjøre suksess i flere omganger, med en solid nedtur innimellom. Sitt forlis vendte han til seier. I øyeblikket seiler han i en sterk, litterær medvind.

Den amerikanske forfatteren startet som litterær agent som 22-åring. Han tok et kurs i faget i 1993 og fikk jobb i et velrenommert firma i New York. Han viste seg å være et naturtalent som ble en favoritt hos den ene forfatteren etter den andre. I 2001 sluttet han i jobben og startet et eget firma sammen med en venninne, Burnes & Clegg.

Ble vakt til live

Clegg trakk til seg enda flere dyktige forfattere og sørget for at de fikk optimale kontrakter. Men en dag i 2005 dro han ut ledningen, for å si det slik. Han sluttet å ta telefoner, forsvant fra jobben og lot firmaet seile sin egen sjø, til fortvilelse for sin kollega.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.