Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Suksess-agenten og stoff-misbrukeren som reiste seg fra asken

Bill Clegg skriver om katastrofe og forsoning.

SUKSESSFORFATTER: Bill Clegg (46) var en whiz kid som litterær agent før han gikk overende i stoffkarusellen på Manhattan. Hvordan han møtte veggen har han skrevet to selvbiografiske bøker om. Nå er han aktuell med en kritikerrost roman. 
Foto: Dan Phillips/Writer Pictures. SCANPIX/Dagbladet.
SUKSESSFORFATTER: Bill Clegg (46) var en whiz kid som litterær agent før han gikk overende i stoffkarusellen på Manhattan. Hvordan han møtte veggen har han skrevet to selvbiografiske bøker om. Nå er han aktuell med en kritikerrost roman. Foto: Dan Phillips/Writer Pictures. SCANPIX/Dagbladet. Vis mer

Bill Clegg er midt i 40-åra. Han har allerede rukket å gjøre suksess i flere omganger, med en solid nedtur innimellom. Sitt forlis vendte han til seier. I øyeblikket seiler han i en sterk, litterær medvind.

Den amerikanske forfatteren startet som litterær agent som 22-åring. Han tok et kurs i faget i 1993 og fikk jobb i et velrenommert firma i New York. Han viste seg å være et naturtalent som ble en favoritt hos den ene forfatteren etter den andre. I 2001 sluttet han i jobben og startet et eget firma sammen med en venninne, Burnes & Clegg.

Ble vakt til live

Clegg trakk til seg enda flere dyktige forfattere og sørget for at de fikk optimale kontrakter. Men en dag i 2005 dro han ut ledningen, for å si det slik. Han sluttet å ta telefoner, forsvant fra jobben og lot firmaet seile sin egen sjø, til fortvilelse for sin kollega.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?