Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: «Sult» er opprørende og engasjerende, og bør få mange lesere

Viktig reise i sultens helvete.

SULT: Bildet viser et underernært barn som får medisinsk hjelp på et feltsykehus drevet av Leger uten grenser i Sør-Sudan i mars 2014. Foto: NTB SCANPIX / AFP /

 JM LOPEZ
SULT: Bildet viser et underernært barn som får medisinsk hjelp på et feltsykehus drevet av Leger uten grenser i Sør-Sudan i mars 2014. Foto: NTB SCANPIX / AFP / JM LOPEZ Vis mer

De fleste av oss har blitt opprørt over tv-bilder fra verdens sultkatastrofer. For den argentinske forfatteren Martín Caparrós begynte det med hungersnøden i Biafra. Siden har han forsøkt å forstår hvorfor milliarder av mennesker må leve med konstant sult.

Han har bodd blant fattige for å lære hvordan livet er for dem som aldri spiser seg mette. Han har fulgt bistandsarbeidere innsats for å redde liv. Han har oppsøkt kapitalismens sentre for å forstå hvorfor verdens ressurser fordeles så urettferdig. Resultatet er blitt den over sekshundresider tykke boken «Sult».

Den er opprørende og engasjerende. I en tid da vår regjering kutter i bistandsbudsjettet, er forfatteren ute i et viktig ærend. Hvert fjerde sekund dør et menneske av sult. Det blir sytten i minuttet. 25 000 mennesker i døgnet. Over ni millioner i året.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?