Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Superduo med ny barnebok

Den forrige vant Nordisk Råds Barne- og ungdomslitteraturpris.

OPPFØLGER: «Svartle» er oppfølgeren til den populære barneromanen «Brune». Barnas handlinger ligger som før i grenselandet mellom det lovlige og ulovlige og høyst utilrådelige. Illustrasjon fra boka
OPPFØLGER: «Svartle» er oppfølgeren til den populære barneromanen «Brune». Barnas handlinger ligger som før i grenselandet mellom det lovlige og ulovlige og høyst utilrådelige. Illustrasjon fra bokaVis mer

Duoen Håkon Øvreås og Øyvind Torseter gledet mange lesere med barneromanen «Brune» (2013), om Rune som trakk i brun heltekappe - derav Brune - for å hamle opp med plageånder. Boka fikk flere priser, blant andre den nye og høythengende Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris.

I årets bok er Runes skrønaktige kompis Atle hovedperson, trygt flankert av Rune og Åse. Atle vil imponere stedets nye jente og synes det er en god ide å rappe ordførerens høne, sånn helt midlertidig, for å oppnå popularitet.

Det går ikke knirkefritt, og trioen må ikle seg sine alter egos fargede kapper: Svartle, Brune og Blåse rir igjen.

Fellesskap

Som i forrige bok følges to historieløp. I «Brune» handlet det om de slemme gutta som ødela vennenes hytte, og om Runes savn og samtaler med bestefar. I «Svartle» følger vi spent med på fortellingen om den nye jenta, og på Atles hønebedrifter. Da den lånte høna blir stjålet initieres en detektivhistorie med utfordringer for trioen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.