Anmeldelse: Susanne Sundfør på Øyafestivalen

Øyanattens dronning.

REGJERTE: Susanne leverte en praktavslutning på Ørets øya-festival. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
REGJERTE: Susanne leverte en praktavslutning på Ørets øya-festival. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: At Susanne Sundfør har for vane å bre om seg med musikalsk magi hvor enn hun setter føttene sin ned, er ikke bare en dårlig skjult hemmelighet, det har etter hvert blitt en mer eller mindre en vedtatt sannhet. I det lyset, kan man kanskje si at Øya-konserten hennes, den første som hovednavn på den største scenen, bød på få overraskelser. Bortsett fra en. Mer om det senere.

Forklaringen på triumfen er like enkel som den er sann. Hun har et unikt godt og sammensatt låtmateriale, og er en forbilledlig formidler av dette.

Man skulle kanskje tro at vekten av å skulle ha det overordnede ansvaret for at festen blir en suksess på en såpass svær og prestisjetung festival som Øya kan gjøre en nervøs. Susanne lar seg åpenbart ikke vippe av pinnen. Hun starter helt nede og nakent med «Darlings» og «Rome».

I sistnevnte legger hun seg endog på kne og skrur på instrumentene sine og lar låten sakte men sikkert ta form. En modig gest foran et så stort og feststemt publikum som ivrer etter å komme i gang.

Men hun har selvsagt ingen intensjon om å være festbrems. «Let's have some fun», sier hun og kaster den frynsekledde skinnjakken, før hun sparker igang «Accelerate». Den barokke poplåten sklir sømløst over i sakte disco og «Fade Away» får amfiet til å ta sine første dansetrinn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer