Svetlana Aleksijevitsj formidler i boka «Slutten for det røde mennesket» et mangfoldig kor av beretninger fra folk som vokste opp og levde under Sovjetunionens retningslinjer. Her ser vi folket ideelt framstilt under Josef Stalins beskyttelse - med slagordet "Under den store Stalins lederskap - fremad mot kommunismen!" - Usignert propagandaplakat
Svetlana Aleksijevitsj formidler i boka «Slutten for det røde mennesket» et mangfoldig kor av beretninger fra folk som vokste opp og levde under Sovjetunionens retningslinjer. Her ser vi folket ideelt framstilt under Josef Stalins beskyttelse - med slagordet "Under den store Stalins lederskap - fremad mot kommunismen!" - Usignert propagandaplakat Vis mer

Anmeldelse: Svetlana Aleksijevitsj skriver fram et voldsomt kor av brutalitet og alkohol

Melankolsk rekviem for Sovjet-mennesket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Hva var «sovjet-mennesket»? Dette nye mennesket som sosialistregimet etter 1917 skulle dyrke fram i det russiske jordsmonnet — dette mennesket som gjennomlevde Lenins tid, Stalins tid, Khrusjtsjovs tid, Bresjnevs tid, Gorbatsjovs tid. Og som så ble kansellert under Jeltsin og delvis gjenoppvekket under Putin.

Nye partnere, nye svik

Det var mange forskjellige mennesker — det var byråkrater og partifolk, men også dissidenter og forrædere. Og en uendelig mengde av soldater, offiserer, kontrollører og agenter.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer