ANMELDELSE: Tame Impala - Currents

Svømmer mot gubberockstrømmen.

Foto: Universal
Foto: Universal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Alt var ikke bedre før. Om rocken ikke er klinisk død, slik diagnosen gjerne går, så har den i hvert fall falt inn i en komatøs tilstand, der man må se langt etter sjangeroverskridelsene.

Faktisk er det slik at de som insisterer mest på rockekulturens fortsatte relevans også er de som oftest legger ut på bakstreverske nostalgireiser. Se bare til den siste store rockeskiva, «Sonic Highways», der Dave Grohl og resten av Foo Fighters inntar rollen som rockarkeologer i et forsøk på å gjenskape definerende takter fra åtte av USAs fremste musikkbyer.

Attpåtil brukte bandet sitt album som motbevis på grinebiteren Gene Simmons? påstand om at rocken var blitt drept; ifølge Kiss-bassisten på grunn av illegal nedlasting.

At teknologien er gitarmusikkens verste fiende, virker nemlig å være en gjengs oppfatning blant dens mange angstbiterske apologeter, deriblant Jack White. Derfor ligger det en herlig ironi i at australske Tame Impala, sammen med Nirvana, blir nevnt av Simmons som et av de eneste reale bandene fra de siste tre tiårene.

Lite «klassisk rock» «Let It Happen», åpningssporet på det psykedeliske rockebandets tredje album, «Currents», befinner seg nemlig på mange måter i langt tettere slektskap med elektronisk musikk enn tradisjonell rock: Midtveis uti låta danser bandleder Kevin Parker på loopknappene, for så å fase ut diskantfrekvensene. Det er som å høre en syrete powerpoplåt bli inkorporert i et klubbsett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer