RETTER FEILSTEG?: Allerede en måned etter at han slapp den døsige «Nothing Left», er Kygo aktuell med en ny single. Her på Billboard Hot 100 Music Festival utenfor New York for to uker siden. Foto: AP
RETTER FEILSTEG?: Allerede en måned etter at han slapp den døsige «Nothing Left», er Kygo aktuell med en ny single. Her på Billboard Hot 100 Music Festival utenfor New York for to uker siden. Foto: APVis mer

Anmeldelse: Tar han førsteplassen tilbake fra Bieber med denne?

Bergenserens nye single har kvinnevokal. Det er egentlig det eneste merkverdige.

LÅT: Verdens mest kjente bergenser, Kyrre Gørvell-Dahll, svevde rett opp til Spotifys norske førsteplass da han slapp den døsige «Nothing Left» rett før julimåneden sovnet inn

Men det ble en tidlig tur sørover på listen for tredjesingelen i forhold til de lenger regjerende «Firestone» og «Stole The Show».

X-FAKTOR HVOR?: Ella Henderson har ikke det som trengs for å redde Kygos siste single. Foto: WENN
X-FAKTOR HVOR?: Ella Henderson har ikke det som trengs for å redde Kygos siste single. Foto: WENN Vis mer

Den hadde nok klart å klamre seg til tronen en hel måned om det ikke var for at Justin Bieber slapp «What Do You Mean?» sist fredag - en låt som ikke bare er inspirert av den tropiske «plinky plonky»-lyden á la Kygo, men også emulerer den på friskere vis.  

Det skal derfor litt til for at «Here For You», Kygos fjerde single på under et år, klarer å vippe Bieber av toppen med det samme.  

«Here For You»

Kygo featuring Ella Henderson

3 1 6
Plateselskap:

Sony / Ultra

Se alle anmeldelser

Det mest merkverdige med den nye låten er at bergenseren endelig gir plass til en kvinnelig vokalist. Det er første gang siden remiksen av «Cut Your Teeth» av Kyla La Grange, en låt som da glimret med det sterkeste lydbildet Kygo hadde mikset frem.  

Ella Henderson, som få vil kjenne igjen fra britiske «X-Factor», gjør et hederlig forsøk på å føle en tekst som i utgangspunktet er blottet for følelser. Hun har en sjelfull karakter i stemmen, ypperlig for pophouse med en Sia-vri som tidvis besøker lytterens ryggrad - men briten frasererer rett og slett for mye.

«Yoohoo»-ene hennes blir så påtrengende at man begynner å savne Will Heards tafatte sanginnsats.

Singlen, som tar utgangspunktet i «ID»-temaet Kygo lagde for Ultra Music Festival, har et sterkere driv enn forgjengeren. Teksturmessig tar Kygo riktig nok flere skritt tilbake. Styrken til «Nothing Left» var nemlig at den pekte frem mot et modnere lydbilde, nye lyder og med basslinjen mikset lengst fram. Nå er vi tilbake til lyden av polyfoniske ringetoner. 

Selv krysser jeg fingrene for at Cashmere Cat og Stargate gir bergenseren en god dose inspirasjon, for akkurat nå er Justin Bieber bedre til å lage Kygolåter enn det Kygo er selv.