Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: TegneHanne er en verdig vinner av Pondus-prisen

Humørpille i bokform.

Prisverdig Hanne Sigbjørnsen vant tidlig i oktober Pondus-prisen på 100 000 kroner for serien sin «TegneHanne». Illustrasjon fra boka
Prisverdig Hanne Sigbjørnsen vant tidlig i oktober Pondus-prisen på 100 000 kroner for serien sin «TegneHanne». Illustrasjon fra bokaVis mer

Tidlig i oktober mottok Hanne Sigbjørnsen den store Pondus-prisen på 100 000 kroner. Dermed ble hun også den første kvinnen som fikk prisen, noe som var på tide etter fem år med mannlige prisvinnere.

Prisen fikk Sigbjørnsen for sin serie TegneHanne, en liten fritidssyssel på blogg som etter hvert vokste seg langt ut over skjermenes rammer. Nå er hun fast bidragsyter i Aftenposten, og aktuell med sin første bok.

Gammelt og nytt

Samlingen, som enkelt og greit er kalt «TegneHanne» er på 176 sider og består av flere kjente striper, men også noen spesialskrevne til denne boka.

Det er i grunn ikke noe problem at noe er utgitt før, for Sigbjørnsens striper er langt fra utledd etter første lesning. Karakterenes komiske ansiktsuttrykk, de treffende tekstene og de herlig gjenkjennelige hverdagsutleveringene gir en ikke bare en god latter, men også bedre selvfølelse. For i dagens polerte bloggverden er det utrolig befriende å lese om en kvinne som gjør alt motsatt av Fotballfrue.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.