Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Tegneserienes historie presentert i superfart

En lettlest innføring i den niende kunstart.

HISTORIEBOK: Øyvind Holen og Tore Strand Olsen har laget en bok om tegneserienes historie i tegneserieform. Faksimile fra boka
HISTORIEBOK: Øyvind Holen og Tore Strand Olsen har laget en bok om tegneserienes historie i tegneserieform. Faksimile fra bokaVis mer

En tegneserie om tegneserier? Ideen er ikke akkurat revolusjonerende etter Scott McClouds banebrytende verk «Understanding Comics» fra 1993.

Men i norsk sammenheng er Øyvind Holen og Tore Strand Olsens prosjekt langt friskere: De har laget en bok om tegneserienes historie i tegneserieform.

Kompetent bakgrunn

Journalist og forfatter Holen er en av de fremste i Norge på tegneseriefeltet, og Olsen er både kjent og anerkjent som tegneserieskaper, kompetansen er altså på plass. Men å rekke gjennom hele verdens tegneseriehistorie på 128 sider er en utfordring uansett. De to har derfor gjort klokt i å velge en rammefortelling som gir historien mer form.

Petter har bursdag, bestefaren gir ham en tegneserie, og når Petter blir skuffet forteller bestefaren ham om tegneserier. Snakkeboblene deres utgjør teksten, og slik blir stoffet lettere tilgjengelig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.