Foto: Sony Music
Foto: Sony MusicVis mer

ANMELDELSE: The Internet - «Ego Death»

Odd Futures roligste medlem leverer imponerende utrendy soulalbum.

ALBUM: Syd tha Kyd har alltid virket litt sosialt  «uttafor» blant resten av gjengen i det nå mer oppløste Odd Future. Ikke fordi hun var den eneste jenta i Cali-kollektivet, men fordi hun som regel holdt seg stille og rolig i skyggen av kompisenes pubertal hyperenergi.

«Ego Death»

The Internet

5 1 6
Plateselskap:

Odd Future Records / Sony Music

Se alle anmeldelser

Matt Martians-samarbeidet The Internet har nok derfor vært en veltrengt, kreativ flukt for 23-åringen, som på gruppas tredjealbum «Ego Death» finner seg mer til rette i den tradisjonelle neo-soulen enn noensinne.

ANMELDELSE: The Internet - «Ego Death»

En overraskende lite grensesprengende utgivelse med tanke på gjesteartister som Janelle Monáe og KAYTRANADA , men heldigvis melodiskjønn nok til å ikke ende opp i det kjedsommelige hjørnet.

På begynnelsen av «Just Sayin/I Tried» viser Syd sine musikalske inspirasjonskilder ved å gjenskape Dweles magiske 2003-godbit «Find a Way», og i sin helhet framstår albumet som en av sjangerens definitivt beste øyeblikk. Imponerende utrendy i en tid hvor kontemporære soulartister sjelden tør å holde det såpass tradisjonelt som dette.