Anmeldelse: «The Nice Guys»

Crowe og Gosling stuper lykkelig inn i slapsticken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det meste slenger i «The Nice Guys». Buksebena, menneskene. Men de beholder et forbilledlig alvorlig oppsyn mens de snubler inn i det ene kaoset etter det andre.

Halvgode detektiver Det er syttitall, og Los Angeles duver med i diskorytmene. March (Ryan Gosling) og Healy (Russell Crowe) er to halvgode privatdetektiver som leter etter samme forsvunne jente, noe som fører først til knuff, så til konkurranse og så til kompaniskap. Jakten går gjennom alskens luvete bransjer og glossy bassengfester mens de to forsøker å virke mer verdensvante og kompetente enn de er, og ikke tenke for mye på hvor mange moralske grenser de vingler over for i det hele tatt å holde butikken i gang.

March er dessuten enkemann og alenefar for den uhyre åndsnærverende tenåringen Holly (Angourie Rice), som han tar seg av med en høyst personlig miks av ansvarsfølelse, åndsfraværendhet og konstant promille.

Lekne Crowe og Gosling «The Nice Guys» er en tøysete krimkomedie, med vekt på tøysete. Det ramles mye. Men det ramles på elskelig vis, og med upåklagelig timing. Til tross for betydelige mengder vold og nakenhet, fremstår det hele som både oppriktig og uskyldig; en henrykt, lys lek med syttitallets noir. Crowe og Gosling har lagt selvhøytideligheten i skuffen og stuper lykkelig inn i slapsticken. Regissør og manusforfatter Shane Black var da også mannen som skrev «Dødelig våpen»-filmene på åttitallet, og har ikke mistet teften for guttete tull.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer