Anmeldelse: The People v. O.J. Simpson: American Crime Story

Historien om O.J. Simpson er for god til ikke å være sann.

NITTITALLSFESJÅ: Gamle nittitallshelter som John Travolta, David Schwimmer og Cuba Gooding Jr. spiller gamle nittitallsikoner som Robert Shapiro, Robert Kardashian og O.J. Simpson, i serien om en av forrige århundres største drapssaker. FOTO: TV3/20th Century Fox
NITTITALLSFESJÅ: Gamle nittitallshelter som John Travolta, David Schwimmer og Cuba Gooding Jr. spiller gamle nittitallsikoner som Robert Shapiro, Robert Kardashian og O.J. Simpson, i serien om en av forrige århundres største drapssaker. FOTO: TV3/20th Century Fox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

12. juni 1994. To lik i et av LAs bedre nabolag identifiseres som Nicole Brown Simpson og vennen Ron Goldman. Sporene leder mot Simpsons eksmann O.J. Simpson, amerikansk fotballstjerne, skuespiller og superkjendis.

Slik starter en av de mest offentlige, merkeligste drapssakene i forrige århundre, nå dramatisert i antologiserien «American Crime Storys» første sesong.

For god til ikke å være sann Saken fikk så massiv oppmerksomhet, og sjekket av på så mange av den amerikanske folkesjelas triggerpunkter, at den har blitt en del av landets kollektive bevissthet, på lik linje med 9/11 og attentatet på JFK. Her finner du kjendiser, rase, klasse, penger, kjærlighet, mediesirkus, egoer, og et vanvittig rettssystem. Kort sagt: den amerikanske drømmens vekst og fall, pakket inn i et hendelsesforløp så absurd at du aldri hadde trodd det om du ikke visste det faktisk hadde skjedd.

Denne historien er rett og slett for god til ikke å være sann.

Sort komedie Serien bruker alle triksene i boka, og skrur dem opp til maks. Lydteppet er skummelt, klippetempoet heseblesende, nittitallsestetikken parodisk, og kamera tar tre meters sats når det løper inn i ansiktet på folk for å understreke dramatikken. Rollegalleriet er som tatt ut av en sort komedie. Oscar-vinner Cuba Gooding Jr. (Jerry Maguire) tolker O.J. som en enfoldig mannegutt med permanent granatsjokk. David Schwimmer er den tomsete bestevennen Robert Kardashian (det stemmer, far til din datters idoler), Sarah Paulson den anspente statsadvokaten Marcia Clark, og John Travolta den narsissistiske stjerneadvokaten Robert Shapiro. Det botoxfylte reptilfjeset Hollywood-alderdommen og scientologi-overherrene har velsignet Travolta med, gir Shapiro et utenomjordisk preg det er umulig å se vekk fra. Det burde opprettes en egen Emmy-kategori for beste øyebryn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer