FØRST UTE: Amanda Kamaro overbeviste med sin tolkning av Ella Fitzgerald. Foto: Robert Dreier Holand/TV2
FØRST UTE: Amanda Kamaro overbeviste med sin tolkning av Ella Fitzgerald. Foto: Robert Dreier Holand/TV2Vis mer

ANMELDELSE: The Voice

Første livesending er i gang nå.

Amanda Kamara fra Namsos  (Team Sondre) synger Ella Fitzgeralds «Summertime»
Det er ingen tvil om at Amanda kan sin jazzhistorie. Hun har naturligviss ikke erfart det hardføret som gjerne preget 30- og 40-tallets sangere, men hun klarer i alle fall å gripe om nerven som har gjort denne perlen til sjangerpensum og formidler den med overbevisning gjennom TV-ruta. Varmt, behersket og nydelig gjennomført. Vibratoen på enden av fraseringene sitter som den skal.

Øyvind Boye Løvold fra Oslo (Team Hanne) synger Kygos «Firestone »
Kygo har selv fremført den samtidsslageren med kun piano som akkompagnement, så at den fungerer i det formatet er allerede bekreftet. Det er ingen tvil om at Øyvind har piper til å gi den kraft og fylde. Hvor smakfult tolkningen er, blir en annen diskusjon. Den får nesten noe Elton John-aktig over seg med såpass mye patos i svingene. Ikke til forkleinelse for hverken Øyvind eller Elton, men man savner litt glimt i øyet for en låt som egentlig skal få ryggraden til å dirre. Det blir noe gravalvorlig over det hele.

Elisabeth Torstuen fra Trondheim  (Team Espen) synger Katzenjammers «I Will Dance»  
Elisabeth satser på høyt energinivå og glimt i øyet. Hun løser den litt hektiske låten på en grei måte, selv om hun har en ganske ordinær klang. Tidvis virker hun litt utilpass, som om hun ikke finner fotfeste i låten, noe som preger fremførelsen hennes i litt for stor grad. Om hun skal overleve i konkurransen, må hun klare å senke skuldrene og by mer på seg selv vokalteknisk og følelsesmessig.

DIREKTE: I kveld er det duket for første livesending i årets utgave av The Voice. Åtte deltakere skal i ilden. Foto: Robert Dreier Holand/TV2
DIREKTE: I kveld er det duket for første livesending i årets utgave av The Voice. Åtte deltakere skal i ilden. Foto: Robert Dreier Holand/TV2 Vis mer

Kim Rune Hagen fra Notodden (Team Hanne) synger James Arthurs «Recovery»
Sangkonkurranser er ikke ny grunn for Kim Rune. Han nådde tetsjiktet i Idol 2007, men måtte slippe taket i semifinalen. Han er fortsatt en velrundet balladesanger med sans for mye vokalakrobatikk i fraseringene. Det finnes rom for den slags også, selv om det kan bli for mye av det gode når han strekker seg mot toppen i refrengene. Han har en lun klang, men sliter litt med dårlig uttale. Han trenger bare å finstemme verktøyet sitt litt bedre.

Carina Istre fra Oslo (Team Yosef) synger OnklP & De Fjerne Slektningene «Styggen på ryggen»  
Carina velger å gjøre hele Norges angstepos fra i fjor, «Styggen på ryggen». Det er kult låtvalg som kunne ha blitt veldig bra om Carina hadde fått bukt med nervene. Dessverre virket hun en smule preget, noe som gjør at stemmekontroll og formidling blir skadelidende. Hun har en yndig stemme og garantert mye fint å fare med, men dessverre komme hun til kort i denne runden. Uten at hun bør miste motet av den grunn.

Nicoline Berg Kaasin fra Bærum (Team Sondre) synger Carli XCX sin «Boom Clap»  
Det er gøy å se at noen våger å leve ut pop-sangeren i seg. Nicoline er nemlig en fullblods popsangerinne. Teknisk dyktig, har en klangfull røst og mye utstråling. Hun er trygg fra første dansetrinn og man kan formelig se at formidlingsgleden tiltar etter hvert som låten skrider frem. Fullendt, rett og slett.

COMEBACK: Kim Rune Hagen har tidligere vært med i Idol. Foto: Robert Dreier Holand/TV2
COMEBACK: Kim Rune Hagen har tidligere vært med i Idol. Foto: Robert Dreier Holand/TV2 Vis mer

Yvonne Nordvik Sivertsen fra Bergen (Team Espen) synger Kodalines «All I Want»
 
Yvonne har kanskje den mest særegne stemmen av årets deltakere. Og det fine med det er at hun lar den leve sitt eget liv. Det er sårt men aldri for mye. Hun formidler med en troverdighet og tilbakelent eleganse som gjør at låten får leve sitt eget liv. Man glemmer å høre etter teknikk og andre faktorer man gjerne blir opphengt i i denne typen konkurranser. Og da har man vel som formidler gjort alt riktig.

Filip Jensen fra Kristiansand (Team Yosef) synger Ray Charles' «I've Got A Woman»
Noen må jo selvsagt være groove-kongen også. Filip mestrer den rollen med glans. Han har et vinnende vesen, en fløyelsmyk stemme og timing som man bare må beveget av. Jeg er litt usikker på hvor anvendelig stemmen hans er til andre ting enn smektende r'n'b, men her er han i alle fall i sitt rette element. Han synger behersket og fraserer morsomt og passe originalt. Tiden vil vise om han har flere triks på lur.

POPHÅP. Nicoline er en fullendt pop-sangerinne. Foto: Rober Dreier Holand/TV2
POPHÅP. Nicoline er en fullendt pop-sangerinne. Foto: Rober Dreier Holand/TV2 Vis mer