MYE PERSONLIGHET: Marianne Engebretsen har artistiske kvaliteter det skal bli spennende å følge med på videre. Foto: Robert Dreier Holand/TV2
MYE PERSONLIGHET: Marianne Engebretsen har artistiske kvaliteter det skal bli spennende å følge med på videre. Foto: Robert Dreier Holand/TV2Vis mer

ANMELDELSE: The Voice

Andre livesending er i gang.

Marianne Engebretsen fra Stavanger (Team Yosef) synger:
Tove Los «Not On Drugs»
Det er åpenbart at Marianne har et sus av det vi gjerne omtaler som den nordiske klangen. Hun har en fin knekk i stemmen, akkurat passe innadvent fremtoning og originale fraseringer. I tillegg virker hun uanstrengt og trygg. Sånn i det store og det hele mangler hun litt wow-faktor, det kan være låten som ikke kommer helt gjennom. Uansett, hun har mye personlighet og det er det som gjelder. Det blir spennende å følge henne om hun kommer videre eller ikke.

Kim Andre Rønningen fra Tynset (Team Sondre) synger:
Asgeirs «King and Cross»
Det er et modig låtvalg å gyve løs på islendingenes nye stolthet, Ásgeir. Det er mye teknikk som skal sitte og følelser som skal formidles. Det kan være nervene som spiller Kim André et puss, han sliter med å finne tonen. Det er småsurt hele veien og falsetten blir puslete og utrygg. Han er klart en kul fyr og en flink sanger, men får dessverre ikke vist seg fra sin beste side her.

Karoline Sem Larm fra Bergen (Team Hanne) synger:
Mumford and Sons «Learn Me Right»
Kanskje ikke det mest spennende låtvalget fra Karoline. Det som er sikkert er at hun har en veldig særegen stemme som kan ta henne et godt stykke om hun bruker den riktig. Her blir hun dessverre litt for statisk. Hun kompenserer dog med varm utstråling og hjertet utenpå skjorten. Men om hun skal komme langt, må hun vise litt mer av hva hun er god for.

SISTE SJANSE: Hvem får billett videre i The Voice? Åtte deltakere skal bli til fire. Foto: Robert Dreier Holand/TV2
SISTE SJANSE: Hvem får billett videre i The Voice? Åtte deltakere skal bli til fire. Foto: Robert Dreier Holand/TV2 Vis mer

Signe Aaborstad fra Spydeberg (Team Espen) synger:
Higasakites «Lover, Where Do You Live?»
En av fjorårets aller fineste låter, ingen tvil om det. Signe yter den også rettferdighet. Lengselen fra originalen ligger der hele veien som et slør, og de ørsmå fraseringsendringer gjør at hun klarer å gi låten et personlig preg. Kveldens første gåsehudøyeblikk. Det er nok både kjæresten, publikum i salen og TV-titterne enige om.

Nina Ugland fra Kristiansand (Team Yosef) synger:
Toni Braxtons «Unbreak my Heart»
At Nina har en spesiell stemme er det liten tvil om. Men om det fungerer i denne runden, er en annen sak. Den bevrende og mørke klangen blir såpass voldsom at melodiene og tonene formelig forsvinner inn i et sort hull. Man sitter hele tiden og redd for at stemmen skal sprekke. Det gjør den ikke, men det føles allikevel ikke som om Nina har full kontroll på låten. Og da blir det aldri en stor opplevelse, selv om hun er en karaktersterk sanger.

Ulrikke Brandstorp fra Sarpsborg (Team Hanne) synger:
Stevie Wonders «Do I Do»
I et smått innadvent heat så langt, er det et friskt pust å høre Ulrikke gå på i fullt soul-modus. Det bremser en smule opp etter man kommer forbi sjarm- og partyfaktoren. Stemmen hennes er fin nok, selv om den er noe spinkel og ordinær. Teknikk er ikke alt, men hun kommer nok til kort målt opp mot de mer særegne sangerne i konkurransen. Underholdende, er nok et nøkkelord her.

GÅSEHUDØYEBLIKK: Signe Aaborstad imponerte med sin Highasakite-tolkning. Foto: Robert Dreier Holand/TV2
GÅSEHUDØYEBLIKK: Signe Aaborstad imponerte med sin Highasakite-tolkning. Foto: Robert Dreier Holand/TV2 Vis mer

Kaja Søgård fra Grimstad (Team Sondre) synger:
Skylar Greys «I Know You»
Kaja har en sårhet i stemmen som kjennes ekte. I tilegg har hun en tilstedeværelse som gjør låten levende. Voldsomme ballader kan fort bli litt mye, men Kaja behersker både stemme og dynamikk på utsøkt vis. Når hun drar til i refrenget, står tiden stille i et par sekund. Godt levert.

Pål Asdal fra Oslo (Team Espen) synger:
The Killers «Somebody Told Me»
Det er ingenting å si på hverken innsats eller showfaktor når Pål entrer scenen. Dansetrinnene hans er keite og kule på samme tid og måten han bruker stemmen på setter han litt på siden av de andre. Det er ikke alltid han treffer like bra på tonene, men det gjør ikke all verdens. Det svinger og bråker. Sånt kan vi like.