Anmeldelse: To rustne herrer - og Graham Nash

Crosby, Stills & Nash avsluttet årets turné i Oslo Spektrum. Like greit, det.

FOTOKONTRAKT: Bildet av Stephen Stills, Graham Nash og David Crosby er fra Roma for noen dager siden, da avisene i går ble forelagt en fotokontrakt som ikke kunne aksepteres. Foto: NTB Scanpix
FOTOKONTRAKT: Bildet av Stephen Stills, Graham Nash og David Crosby er fra Roma for noen dager siden, da avisene i går ble forelagt en fotokontrakt som ikke kunne aksepteres. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Tittelen gir ikke et helt riktig bilde av konserten i går kveld. Graham Nash (73) kom fra den med æren i behold, men David Crosby (74) og særlig Stephen Stills (70) sleit med dagsformen.

Sologitarist Stills Sistnevnte insisterer på å spille elgitar, sjøl om bandet har en mye bedre sologitarist i tidligere Springsteen-gitarist m.m., briten Shane Fontayne. Og at ikke hans glansnummer «Love The One You're With» kommer, er også et lite mysterium.

Stemmen til Stills er like rusten som en gammel amerikansk holk, mens David Crosby alltid vinner salen fordi han synger «Almost Cut My Hair» like bra som før.

Reddende Nash Solostoffet er det verre med, men det er her Nash kommer inn og redder noe av showet. Jeg skulle gjerne hørt bare ham - men da på en liten klubb med lyd som ikke buldrer hver gang bandet går fra akustisk til elektrisk.

Eller, forresten, Crosby & Nash har turnert mye sammen, og står for de fineste øyeblikkene.

Supergruppe Grinete, nå? Ja, det var forventninger til konserten.

De tre herrene på scenen spiller vitterlig soundtracket til Woodstock-generasjonens liv, med eller uten Neil Young (som var med på Woodstock og albumet «Déjà Vu»). Med bakgrunn fra The Byrds, Buffalo Springfield og The Hollies startet de en av rockens første supergrupper. Det sjøltitulerte debutalbumet fra 1969 er en søyle i musikkhistorien, men trioen er ikke fullt så super nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer