Anmeldelse: Tommi Kinnunen er sist ut av en rekke sterke finske romanforfattere

Debutant med fargerik familiekrønike.

FINSK BØLGE: En rekke oppsiktvekkende, finske forfattere er utgitt på norsk de siste åra. Tommi Kinnunen er siste skudd på stammen med sin medrivende familieroman "Der fire veier møtes". Foto: Kristian Tervi, WSOY/Pax Forlag
FINSK BØLGE: En rekke oppsiktvekkende, finske forfattere er utgitt på norsk de siste åra. Tommi Kinnunen er siste skudd på stammen med sin medrivende familieroman "Der fire veier møtes". Foto: Kristian Tervi, WSOY/Pax Forlag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tommi Kinnunen (42) er siste skudd på stammen av finske og finlandssvenske forfattere i norsk oversettelse. Denne trenden omfatter forfattere som Kjell Westö, Sofi Oksanen, Katja Kettu, Pirjo Hassinen, Kari Hotakainen, Juha Itkonen, Arto Paasilinna, Monika Fargerholm, Mika Niemi, Antti Tuomainen og flere andre.

Ligger i front

Det er altså grunn til å kaste på dynga alle myter om bannende, vulgære finner og blytungt finsk TV-teater. I stedet slår vi fast at blant våre broderland i Norden ligger finnene på mange måter i front når det gjelder moderne romankunst, mens mye av det som oversettes fra svensk, dansk og islandsk er krim, for å sette det på spissen.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer