MOT I MOTVIND: Svenske Tove Lo har mye gående for seg, men også mye å jobbe med. Foto: Christian Christensen / Dagbladet.

Slottsfjell 2015, Torsdag

Tove Lo på Baglerscenen

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MOT I MOTVIND: Svenske Tove Lo har mye gående for seg, men også mye å jobbe med. Foto: Christian Christensen / Dagbladet. Slottsfjell 2015, Torsdag Tove Lo på Baglerscenen Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Anmeldelse: Tove Lo på Slottsfjell

Sjarmerende selv på dårlige dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KONSERT: «Sleeper hit», du liksom.

Såpass mange har tydeligvis fått med seg flotte «Habits (Stay High)» til at Tove Los ankomst påfører større plassproblemer enn trolig planlagt på Baglerscenen, hovedscenens veslesøsken.

Når det er sagt: Albumdebuten «Queen of the Clouds», unnfanget etter flere år som hyret låtskriverpistol for blant andre Ellie Goulding, er faktisk en av årets mer underholdende popplater.

Det er eksempelvis noe sjarmerende snurrig ved at Lo erklærer sin forkjærlighet for de yngre gutta på «Like 'Em Young»; likeledes med viset hun på et tidspunkt plutselig primalskriker til publikum: «point your fucking fingers!».

Jada, jada, de er begge fra Sverige og de er begge damer, men Tove Lo virker faktisk å være i besittelse av et fnugg av akkurat samme sassyness som fenomenale Robyn. Jyplingen har imidlertid en lang vei å gå om hun skal kunne makte å fylle stadioner og fullstendig kneble dem på lik linje med sin landskvinne.

Det er neppe noen enkel oppgave å måtte fylle en time med kun ett album i snippesken, og hennes slottsfjellkonsert bærer preg av det.

Særlig kuttene som omslutter «This Time Around», hennes «enda ballad», danner en vesentlig fartshump som hindrer konserten fra å noen sinne karre seg opp til nivået på den svært lovende entréen, der særlig funky «Got Love» er en appetittvekker.

«On good days I am charming as fuck,» konstaterer 27-åringen under «Moments» - forøvrig et av flere konsertkutt med klart bedre intensjoner enn faktiske resultater.

For idet hun etter tre kvarter forlater scenen til laber respons, er det vanskelig å kalle dette noen særskilt god dag på jobben.

Men ærlig talt: Å være likandes på selv en under middels god dag, er mye mer ingenting.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer