Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Trond Einar Frednes' selvbiografi er skremmende lesning

«Jeg har sett en mann bli snekret fast til en bordplate.»

PÅ HVER SIN SIDE: Jørn Lier Horst avhørte og etterforsket den beryktede Trond Einar Frednes (til høyre), som politimann i Larvik. Nå utgir de to bok sammen. Foto: KAGGE FORLAG / DAG NORDSVEEN
PÅ HVER SIN SIDE: Jørn Lier Horst avhørte og etterforsket den beryktede Trond Einar Frednes (til høyre), som politimann i Larvik. Nå utgir de to bok sammen. Foto: KAGGE FORLAG / DAG NORDSVEENVis mer

«Jeg tror jeg har gjort alt. Sett det meste. Sett fingre bli kappet av, folk har blitt skutt, tunga blitt skåret av. Jeg har sett folk bli torturert så jævlig at de må ha sprøyte med amfetamin for at de skal våkne og holde ut mer smerte. Jeg har sett en mann bli snekret fast til en bordplate. Jeg har vært der, og jeg har vært med.»

Dette sitatet er ikke hentet fra en roman av Jo Nesbø eller Jens Lapidus. Ordene står nedtegnet i selvbiografien til Trond Einar Frednes (37) fra Sandefjord, kjent fra nyhetene som en av Norges farligste forbrytere.

Vill politijakt

I 2003 ble han som en av flere tiltalt for drapet på Zia Anwar. Han ble dømt til ti års fengsel. Etter at han slapp ut, utførte han nye forbrytelser, noe som endte med en spektakulær politijakt i 2012, blant annet med helikopter, der Frednes i over et døgn var på flukt, mens han i desperasjon siktet på politifolk med hagle, ødela biler og satte fyr på et boligkompleks.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.