PÅ HVER SIN SIDE: Jørn Lier Horst avhørte og etterforsket den beryktede Trond Einar Frednes (til høyre), som politimann i Larvik. Nå utgir de to bok sammen. Foto: KAGGE FORLAG / DAG NORDSVEEN
PÅ HVER SIN SIDE: Jørn Lier Horst avhørte og etterforsket den beryktede Trond Einar Frednes (til høyre), som politimann i Larvik. Nå utgir de to bok sammen. Foto: KAGGE FORLAG / DAG NORDSVEENVis mer

Anmeldelse: Trond Einar Frednes' selvbiografi er skremmende lesning

«Jeg har sett en mann bli snekret fast til en bordplate.»

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Jeg tror jeg har gjort alt. Sett det meste. Sett fingre bli kappet av, folk har blitt skutt, tunga blitt skåret av. Jeg har sett folk bli torturert så jævlig at de må ha sprøyte med amfetamin for at de skal våkne og holde ut mer smerte. Jeg har sett en mann bli snekret fast til en bordplate. Jeg har vært der, og jeg har vært med.»

Dette sitatet er ikke hentet fra en roman av Jo Nesbø eller Jens Lapidus. Ordene står nedtegnet i selvbiografien til Trond Einar Frednes (37) fra Sandefjord, kjent fra nyhetene som en av Norges farligste forbrytere.

Vill politijakt

I 2003 ble han som en av flere tiltalt for drapet på Zia Anwar. Han ble dømt til ti års fengsel. Etter at han slapp ut, utførte han nye forbrytelser, noe som endte med en spektakulær politijakt i 2012, blant annet med helikopter, der Frednes i over et døgn var på flukt, mens han i desperasjon siktet på politifolk med hagle, ødela biler og satte fyr på et boligkompleks.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn