Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Umulig å ikke bli sjarmert av Helle Stensbaks krimdebut

Rock'n roll og skitne spenn.

MUSIKK-KRIM: Krimdebutant Helle Stensbak er sjeføkonom i YS, men har også bakgrunn som artist og vokalist i Oslos rockemiljø. 
Foto: NTB SCANPIX / AFTENPOSTEN / Dan P. Neegaard
MUSIKK-KRIM: Krimdebutant Helle Stensbak er sjeføkonom i YS, men har også bakgrunn som artist og vokalist i Oslos rockemiljø. Foto: NTB SCANPIX / AFTENPOSTEN / Dan P. NeegaardVis mer

På Rockefeller i Oslo holder vokalist Sally Hov en fullsatt sal i et rocka jerngrep. Sally er størst. Kulest. Best. Akkurat i kveld er hun den eneste som lyset skinner på. Til stede i den sydende salen: Politiførstebetjent Rigmor Stark, og hennes på dagen attenårige datter. Og Bransjen, naturligvis. Alle kongene, knektene og bimboene og rævdilterne i norsk musikkindustri. Kort sagt halve persongalleriet i Helle Stensbaks forrykende krimdebut «Monopol».

Et fem hundre siders litterært Oslomaraton, der forfatteren virkelig gir alt. Og det er i denne sammenhengen veldig mye. Noen ganger litt for mye.

Allerede samme natt blir Sally Hov funnet knivdrept i nærheten av Tøyenbadet. Rigmor Stark og hennes kolleger blir satt på saken. Som på grunn av Sallys populæritet selvsagt fyller tabloidene fra dag en. Rigmor Starks bånnkjipe sjef «Pinen» er svært utålmodig. Men det er det flere som er. Drapet på Sally Hov har satt i gang en slags kjedereaksjon i Oslos underverden. For ikke å snakke om i musikkbransjen. Og hvor går egentlig grensen mellom de to leirene?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.