MUSIKK-KRIM: Krimdebutant Helle Stensbak er sjeføkonom i YS, men har også bakgrunn som artist og vokalist i Oslos rockemiljø. 
Foto: NTB SCANPIX / AFTENPOSTEN / Dan P. Neegaard
MUSIKK-KRIM: Krimdebutant Helle Stensbak er sjeføkonom i YS, men har også bakgrunn som artist og vokalist i Oslos rockemiljø. Foto: NTB SCANPIX / AFTENPOSTEN / Dan P. NeegaardVis mer

Anmeldelse: Umulig å ikke bli sjarmert av Helle Stensbaks krimdebut

Rock'n roll og skitne spenn.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

På Rockefeller i Oslo holder vokalist Sally Hov en fullsatt sal i et rocka jerngrep. Sally er størst. Kulest. Best. Akkurat i kveld er hun den eneste som lyset skinner på. Til stede i den sydende salen: Politiførstebetjent Rigmor Stark, og hennes på dagen attenårige datter. Og Bransjen, naturligvis. Alle kongene, knektene og bimboene og rævdilterne i norsk musikkindustri. Kort sagt halve persongalleriet i Helle Stensbaks forrykende krimdebut «Monopol».

Et fem hundre siders litterært Oslomaraton, der forfatteren virkelig gir alt. Og det er i denne sammenhengen veldig mye. Noen ganger litt for mye.

Allerede samme natt blir Sally Hov funnet knivdrept i nærheten av Tøyenbadet. Rigmor Stark og hennes kolleger blir satt på saken. Som på grunn av Sallys populæritet selvsagt fyller tabloidene fra dag en. Rigmor Starks bånnkjipe sjef «Pinen» er svært utålmodig. Men det er det flere som er. Drapet på Sally Hov har satt i gang en slags kjedereaksjon i Oslos underverden. For ikke å snakke om i musikkbransjen. Og hvor går egentlig grensen mellom de to leirene?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn