Anmeldelse: Uspennende fra Clapton

Studioalbum nummer 23 fra «gitarguden» er slappe greier.

BLUESALBUM: Eric Clapton (71) holder seg i bluesen, men vår anmelder savner energi og trøkk. Foto: AP / NTB Scanpix
BLUESALBUM: Eric Clapton (71) holder seg i bluesen, men vår anmelder savner energi og trøkk. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Eric Clapton har et evig kjærlighetsforhold til bluesen og vender stadig tilbake til den - de siste åra oftere enn i den mest aktive pop-perioden.

Egne låter og covere «I Still Do» er også et bluesalbum, om ikke akkurat «hardcore». Det er et «hyggealbum», for øvrig med cover malt av Sir Peter Plake - som også sto bak det berømte omslaget til Beatles-albumet «Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band».

De tolv låtene er en miks av eget materiale (to ganske uinteressante spor), låter signert bluespionerer som Robert Johnson, Skip James og Leroy Carr (alle født i starten på 1900-tallet), en cover av Bob Dylan («I Dreamed I Saw St. Augustine») og to signert hans gamle venn og samarbeidspartner J.J. Cale («Can't Let You Do It» er et ekko av Clapton/Cale-albumet «The Road To Escondido» fra 2006, sjøl om avdøde Cale ikke er med).  

Hyllest Claptons forrige album var for øvrig doble «The Breeze: An Appreciation of J.J. Cale» (2014), der Clapton og hans gjester tolker sanger av mentoren.

«I Still Do» er i Cales tilbakelente ånd. Han slutter aldri å hylle Cale, men her har han kanskje dratt det litt vel langt i den retningen.Glyn Johns Utgangspunktet burde være perfekt: Clapton med samme produsent som på 39 år gamle «Slowhand» (albumet med Clapton-sviska «Wonderful Tonight»). Glyn Johns har en lang og imponerende merittliste, og musikerne er også plukket fra øverste hylle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer