Anmeldelse: Vaklevoren holocaust-teori fra Timothy Snyder

Lover helt ny og revolusjonerende forståelse av holocaust, men serverer en tynn suppe.

DEBATT: Timothy Snyders nye bok om holocaust har allerede utløst skarpe debatter i fagmiljøene. Bildet viser en gruppe jøder som ankommer konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau i mai 1944.
Foto: NTB SCANPIX
DEBATT: Timothy Snyders nye bok om holocaust har allerede utløst skarpe debatter i fagmiljøene. Bildet viser en gruppe jøder som ankommer konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau i mai 1944. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske historieprofessoren Timothy Snyder skapte store bølger med sin forrige bok, «Dødsmarkene» i 2010. Der tegnet han et panorama over den uhyrlige volden som fant sted mellom 1933 og 1945 i det området som lå i klem mellom Nazi-Tyskland og Sovjetunionen: Polen, Hviterussland, Ukraina og Baltikum.

I disse «dødsmarkene» drepte de to regimene til sammen rundt 14 millioner sivile før og under andre verdenskrig — svimlende tall.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer