Anmeldelse: Vamp synger om flyktningkrisa

Høyaktuell låt best på album nummer ti.

«NYE VAMP»: Vamp har nesten helt ny besetning på sitt tiende album, «Populas». Bare Øyvind Staveland (foran) og sønnen Odin Staveland (t.v.) er med fra forrige album.
«NYE VAMP»: Vamp har nesten helt ny besetning på sitt tiende album, «Populas». Bare Øyvind Staveland (foran) og sønnen Odin Staveland (t.v.) er med fra forrige album. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Allerede med «Tir n'a Noir» fra albumdebuten i 1993 la Vamp grunnlaget som sakte, men sikkert har gitt dem status som folkekjære, og et par runder med Kringkastingsorkestret de siste åra ble reine triumfferder.

Albumet «Liten fuggel» (2012), anført av den fengende tittellåten, nådde et salg på 200 000 eksemplarer. I den nye virkeligheten platebransjen opplever er det salgstall både Vamp og andre kan glemme å komme i nærheten av i framtida.

Nytt band Men alt kan ikke ha vært idyll internt i bandet. Bare Øyvind Staveland og sønnen Odin er igjen fra besetningen som lagde «Liten fuggel».

Inn fra sidelinja kom bandets første vokalist, Jan Ingvar Toft, som ga seg i 1998, bluesmusikeren Bjørn Berge, også han fra Haugesund, og Kjetil Dalland.

Berges sang Den nye gitaristen, overraskelsesmannen Bjørn Berge, har ikke vridd Vamp i bluesretning, men har fått «sin låt», «Du» (med tekst av Helge Torvund), som stilmessig likner det han har puslet med de siste åra som soloartist. Synger gjør han også, mens Toft og delvis Odin Staveland deler på vokaljobben på resten av «Populas» - som for øvrig er latinsk og betyr «befolkning».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer