Frøder. Foto: Sony Music
Frøder. Foto: Sony MusicVis mer

Anmeldelse: Frøder - «Frøder»

En pop-spire blant mange. 

ALBUM: Bergensartisten Frøder er allerede en etablert stemme for mange. Først og fremst på grunn av CLMD-samarbeidet, «The Stockholm Syndrome». Den musikalske agendaen er betydelig bearbeidet når han har skrevet sitt eget debutalbum, som i hovedsak pendler mellom middels kjølig elektronika og duvende voksen-pop.

Frøder

Frøder

4 1 6
Plateselskap:

Sony Music

«Hennes fremste våpen er naturligvis den særegne stemmen som hun uproblematisk kan farge de fleste stemningsleier med på en fin måte. »
Se alle anmeldelser

Hennes fremste våpen er naturligvis den særegne stemmen som hun uproblematisk kan farge de fleste stemningsleier med på en fin måte. «Wild» er prangende og ambisiøs i all sin monumentale prakt. «Air I Need» kiler i dansefoten, mens «Speed of Sound» gjør sitt ytterste for å gjøre stas på 80-tallets smektende pop-refreng.

Aberet til Frøder er at hun opererer i et tett befolket felt. Det krever mye av låtene dine dersom du skal ha gjennomslagskraft.

Selv om «Frøder» er gjennomgående godt håndverk, er det lite som skriker etter å bli hørt her. Den til tider svulstige produksjonen er noe av grunnen til det. Men fundamentet er godt.