KRIMINELL FORTID: Trond Henriksen har vært omtalt som «Norges farligste kriminelle». Han er kjent fra dokumentarfilmen «Store gutter gråter ikke» fra 1995. Nå har han skrevet sin selvbiografi.
 Foto: LARS EIVIND BONES
KRIMINELL FORTID: Trond Henriksen har vært omtalt som «Norges farligste kriminelle». Han er kjent fra dokumentarfilmen «Store gutter gråter ikke» fra 1995. Nå har han skrevet sin selvbiografi. Foto: LARS EIVIND BONESVis mer

Anmeldelse: «Norges farligste mann» kan virkelig skrive

Denne boka kommer til å bli lest i filler i fengslene, og bli pensum for alle som mener noe om rus- og kriminalomsorg i dette landet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Trond Henriksen er en av Norges mest kjente kriminelle. Han har sittet innelåst i store deler av sitt liv. Narko. Ran. Gisseltakning. Lang, lang smørbrødliste med mye dårlig pålegg. Han har kostet deg og de andre streitingene et sted mellom åtti og hundre millioner kroner. Nå har Henriksen skrevet bok om livet sitt. Har du lyst til å betale 349 kroner for den? Kanskje ikke. Men det kommer mange andre til å gjøre. Jeg vil tippe at den innen året er omme vil være pensum for alle som mener noe som helst om rus- og kriminalomsorg i dette landet. I fengslene vil boka bli lest i filler.

«Norges farligste mann»

Boka åpner med at Trond skal sette det nest siste skuddet med heroin. Det aller siste skal han sette neste dag, før toget bringer ham til Oslo og avrusning ved Ullevål sykehus. Det går ikke så bra. Etter tiår på kjøret er det dårlig med egna steder å sette nåla. Enden på visa blir at mora må tre støttende til. Holde armen så arvingen skal få et treff og falle til ro. Denne scenen er så til de grader guffen og full av skam at den er til å grine av.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn