FORNØYD: - Så lenge kritikerne mener at denne filmen er bedre enn den forrige, er jeg fornøyd, sier Harald Zwart. Foto: Peter Kramer/AP/SCANPIX
FORNØYD: - Så lenge kritikerne mener at denne filmen er bedre enn den forrige, er jeg fornøyd, sier Harald Zwart. Foto: Peter Kramer/AP/SCANPIXVis mer

- Anmeldelsene betyr ingen ting

Harald Zwarts «Pink Panther 2» slaktes.

(Dagbladet.no): Regissør Harald Zwarts «Pink Panther 2» slaktes av amerikanske medier. Termer som «uinspirert», «bortkastet tid» og «likegyldig spilt komedie», fyller pressespaltene i USA.

Selv sier Harald Zwart at han ikke bryr seg om den negative kritikken.

- Anmeldelsene betyr ingenting for oss. Så lenge kritikerne sier at min film er bedre enn den forrige, så er jeg veldig fornøyd. Og det gjør de alle sammen, skriver Zwart i en e-post til Dagbladet.no.

Flere kritikere mener Zwarts film bedre enn den forrige «Pink Panther»-filmen, men at «det er som å si at man foretrekker å tråkke på hundebæsj framfor å ha skoen sin i en kuruke».

Han forteller at både SONY og Steve Martin, som spiller Clouseau i filmen, er fornøyde.

Zwart mener årsaken til at filmen slaktes, er at kritikerne sammenlikner den med den originale serien.

- Kritikere vil alltid se disse nye Pink Panther filmene opp mot den originale serien med Peter Sellers, og den har jo oppnådd kult-status med årene. Så det er et umulig sammenlikningsgrunnlag, sier han, og legger til at han i disse dager er i fjellheimen og jobber med Will Smith på neste film.

- Langt fra presse og kritikker, skriver Zwart.