GIKK AV: Den tidligere svenske arbeidsministeren, Sven Otto Littorin, gikk av etter anklager om sexkjøp. Nå har to privatpersoner anmeldt avisa Aftonbladet for ærekrenkelse. Foto: Martina Huber/Expressen
GIKK AV: Den tidligere svenske arbeidsministeren, Sven Otto Littorin, gikk av etter anklager om sexkjøp. Nå har to privatpersoner anmeldt avisa Aftonbladet for ærekrenkelse. Foto: Martina Huber/ExpressenVis mer

Anmelder avis etter politisk sex-skandale

Sveriges statsadvokat vurderer å ta ut tiltale.

||| (Dagbladet): Tidligere denne måneden ble Sverige rystet av en sex-skandale, som førte til at daværende arbeidsminister Sven Otto Littorin gikk av.

Nå har to privatpersoner anmeldt den svenske avisa Aftonbladet for ærekrenkelse og grov ærekrenkelse, etter avsløringene som førte til avgangen.

Det skriver Svenska Dagbladet.

Innrømmet sex-chat Da Littorin varslet sin avgang 7. juli oppga han en tvist med sin tidligere kone om omsorgsretten for barna som årsaken til avgangen.

Lørdag 10. juli publiserte Aftonbladet opplysninger om at den tidligere arbeidsministeren skal ha kjøpt sex av en 30 år gammel kvinne i 2006.

Spørsmålene fra Aftonbladet rundt sex-anklagen skal ha vært den egentlige årsaken til at ministeren gikk av. Littorin innrømmet til slutt både sex-chat og å ha møtt kvinnen i intime situasjoner, men nektet for å ha kjøpt sex, slik Aftonbladet har hevdet.

Det har vært forbudt å kjøpe sex i Sverige siden 1999.

Vurderer tiltale Nå har altså to privatpersoner anmeldt Aftonbladet og avisas stedfortredende utgiver, Lena Mellin, til den svenske statsadvokaten.

Begge anmeldelsene er registrert, men statsadvokat Anna Skarhed vil ikke kommentere om det vil bli tatt ut tiltale.

- Det er for tidlig å si noe om. Jeg har ennå ikke tatt stilling til anmeldelsene, sier hun til Svenska Dagbladet.

I en av anmeldelsene skriver vedkommende at han ser Littorin som offer for en moderne medielynsjing.

Avis anmeldt tidligere Den svenske statsadvokatens funksjon er å overvåke myndighetene og tjenestemenn, men den har også rett til å ta ut tiltale i trykke- og ytringsfrihetsspørsmål, skriver avisa.

Expressens tidligere ansvarlige utgiver ble tiltalt av statsadvokaten da avisa skrev at skuespiller Mikael Persbrandt var innlagt for behandling av alvorlige alkoholproblemer.