Anmelder avis etter politisk sex-skandale

Sveriges statsadvokat vurderer å ta ut tiltale.

GIKK AV: Den tidligere svenske arbeidsministeren, Sven Otto Littorin, gikk av etter anklager om sexkjøp. Nå har to privatpersoner anmeldt avisa Aftonbladet for ærekrenkelse. Foto: Martina Huber/Expressen
GIKK AV: Den tidligere svenske arbeidsministeren, Sven Otto Littorin, gikk av etter anklager om sexkjøp. Nå har to privatpersoner anmeldt avisa Aftonbladet for ærekrenkelse. Foto: Martina Huber/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Tidligere denne måneden ble Sverige rystet av en sex-skandale, som førte til at daværende arbeidsminister Sven Otto Littorin gikk av.

Nå har to privatpersoner anmeldt den svenske avisa Aftonbladet for ærekrenkelse og grov ærekrenkelse, etter avsløringene som førte til avgangen.

Det skriver Svenska Dagbladet.

Innrømmet sex-chat Da Littorin varslet sin avgang 7. juli oppga han en tvist med sin tidligere kone om omsorgsretten for barna som årsaken til avgangen.

Lørdag 10. juli publiserte Aftonbladet opplysninger om at den tidligere arbeidsministeren skal ha kjøpt sex av en 30 år gammel kvinne i 2006.

Spørsmålene fra Aftonbladet rundt sex-anklagen skal ha vært den egentlige årsaken til at ministeren gikk av. Littorin innrømmet til slutt både sex-chat og å ha møtt kvinnen i intime situasjoner, men nektet for å ha kjøpt sex, slik Aftonbladet har hevdet.

Det har vært forbudt å kjøpe sex i Sverige siden 1999.

Vurderer tiltale Nå har altså to privatpersoner anmeldt Aftonbladet og avisas stedfortredende utgiver, Lena Mellin, til den svenske statsadvokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer