Anmelder foreslår anmeldelse

En anmelder mener at Marit Kaldhols nye bok bør meldes til barnevernet for upassende sexinnhold. - Et foreldet syn, mener forfatteren.

FORNØYD MED KRITIKKEN: Forfatteren Marit Kaldhol tror kritikken forteller at barneboka hennes tar opp tabuemner som trenger å snakkes om.
FORNØYD MED KRITIKKEN: Forfatteren Marit Kaldhol tror kritikken forteller at barneboka hennes tar opp tabuemner som trenger å snakkes om. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forfatter Marit Kaldhol opplevde to ekstreme ytterpunkter da lokalavisene i hjemkommunen anmeldte den nye barneboka hennes, «Stripekalven». Mens lokalavisa Sunnmørsposten rullet en seksøyd terning, mente en ukesavis at boka burde vært anmeldt til barnevernet for upassende innhold.

- Sånt noe er jo bare tull, så det tar jeg ikke innover meg i det hele tatt, sier forfatteren.

- Ekle seksuelle overtoner Anmelder og kommentarredaktør i ukeavisa Nytt i Uka, Reidar Skarbø, reagerte blant annet på seksuelt innhold i barneboka, som er beregnet på lesere i alderen fem til 99 år.

«Når den mystiske Dori kaster den grå pelsen og framstår som ei dominant strippedame, ser kalven til og med ut som en gammel gris. Her er seksuelle overtoner så det holder. Det mer ekkelt i ei bok for småskolebarn», skriver Skarbø i anmeldelsen.

Illustrasjonene, ved kunstneren Justyna Nyka, viser blant annet en trollkvinne som kler seg naken for den lille kalven som har mistet mora si. Bildene viser også at kalven ammer av denne fremmede, mystiske kvinnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer