Anmelder gratisavis for æreskrenkelser

- Jeg har ikke hatt sex med Tommy Lee, sier Aylar Lie (21) etter en artikkel i PlanB.

(Dagbladet.no): I siste nummer av gratisavisa PlanB skildrer avisas journalist glamourmodell Aylar Lies påståtte seksuelle samkvem med Mötley Crüe-trommis Tommy Lee etter bandets sceneopptreden i Oslo Spektrum 10. Juni.I den to sider lange artikkelen beskriver journalisten sin angivelige fylletur med den verdenskjente og beryktede metalltrommisen etter konserten i Oslo. Og kroner det hele med pikante detaljer om Aylar.

Var på TV

I følge journalisten, var Aylar med da Tommy Lee inviterte ham, en kar fra Bærum, og to roadies ut på bytur umiddelbart etter konserten i Spektrum. Bandet gikk av scenen rundt klokka 24.00.

Da satt Aylar Lie i tv-studio på Marienlyst, som dommer på NRK2s nattsendte Karaoke TV. I artikkelen nevnes ikke glamourmodellen med navn, men identifiseres som «landets mest pr-kåte glamourmodell» med pornofortid, og at hun neppe vil kunne bløffe Se og Hør nok en gang med glamorøs rockestjernesex - myntet på den gangen Aylar hevdet å ha hatt sex med Robbie Williams.

Gratisavisa PlanB oppgir selv et opplag på 87 000 eksemplarer, og distribueres i Oslo, Bergen, Trondheim, og Stavanger.

- Full av hat

Aylar Lie var selv ikke klar over artikkelen før Dagbladet.no gjorde henne oppmerksom på den da hun deltok på nettmøte med våre lesere i går.

21-åringen reagerer kraftig på det som står skrevet, og hevder at hun aldri har møtt verken journalisten, Mötley Crüe, eller Tommy Lee - langt mindre hatt sex med ham etter konserten i Oslo.

FORBANNET: Aylar Lie (21) reagerer kraftig på artikkelen i gratisavisa PlanB - der hun angivelig skal ha hatt sex med Mötley Crüe-trommis Tommy Lee etter konserten i Oslo 10. juni. Foto: Linda Næsfeldt
FORBANNET: Aylar Lie (21) reagerer kraftig på artikkelen i gratisavisa PlanB - der hun angivelig skal ha hatt sex med Mötley Crüe-trommis Tommy Lee etter konserten i Oslo 10. juni. Foto: Linda Næsfeldt Vis mer

- Hvordan kan en journalist skrive noe sånt som dette? Jeg har aldri vært i samme bygning som dette bandet en gang, og det han skriver er krenkende, negativt, og kvalmt, sier Aylar til Dagbladet.no.

- Journalisten må virkelig hate meg mye for å få seg til å skrive dette, sier hun.

- Anmelder PlanB

Nå går modellen til sak mot PlanB og journalisten for æreskrenkelser og injurier.

- Nå vet jeg at folk vil tenke tilbake på Robbie Williams-saken, og si at jeg ikke er til å stole på. Men dette er annerledes. Det er en journalist som kommer med disse påstandene. Jeg har bevis for at jeg ikke var på konserten eller på festen etterpå. Jeg var på nattsendingen til NRK2, og tok drosje hjem og la meg. Jeg har lagt bak meg de useriøse skandalene, og holdt meg i ro det siste halvåret. Derfor føler jeg meg trakasert når en slik uakseptabel og usann artikkel plutselig dukker opp, sier hun.

- Det er kanskje å overeagere og gå til sak mot journalisten, men nok er nok. Jeg har funnet meg i mye dritt, men dette er helt uakseptabelt, sier hun.

Skader arbeidet

Aylars manager, Jon Edvardt Brandt har snakket lenge med Aylar i dag, og er ikke i tvil om at de bør gå til sak.

- Hun syntes dette er helt forferdelig, og det er trist at dette dukker opp nå som hun jobber hardt med å bli en stuerein glamourmodell, uten skandaler som dette.

- Fortiden til Aylar er ikke til å skryte av, og det er noe vi har jobbet med å endre etter at jeg ble hennes manager. Saker som dette gjør det ikke lettere, og jeg kan ikke fatte hva slags journalist som har fått seg til å dikte opp denne historien, sier Brandt til Dagbladet.no.

- Ingen grunn til å betvile fakta

Det har ikke lykkes Dagbladet.no å komme i kontakt med PlanB-journalisten som har skrevet artikkelen.

Men sjefredaktør Duy Dinh hadde følgende å si:

- Hvis det viser seg at vi har blitt lurt, må vi legge oss flate, og trykke en beklagelse i neste magasin, sier Dinh til Dagbladet.no.

Etter det Dagbladet for opplyst, ble saken diskutert mellom Dihn og redaktør Kjetil Svensen før de valgte å trykke den.

- Vi forsøkte å sjekke at opplysningene stemte så langt det lot seg gjøre, sier Dinh til Dagbladet.no.

- Var dere da klar over at Aylar var på livesending på tv da bandet gikk av scenen?

- Nei, det burde vi selvfølgelig ha fått med oss. Det sier seg selv at det er gjort et vanvittig slett arbeid hos oss, og vi må gjennomgå våre interne rutiner, sier Dinh til Dagbladet.no.

LEGGER SEG FLATE: PlanBs sjefredaktør Duy Dinh sier til Dagbladet.no at avisa vil gjennomgå sine interne rutiner.