Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmelder lekkasjer

Quart-festivalen ønsker å finne ut om noen har lekket hemmelig informasjon til Dagbladet.

KRISTIANSAND (Dagbladet): -  Hemmelig informasjon er publisert i Dagbladet. Vi ønsker å finne ut hvem som har lekket informasjon som er konfidensiell mellom to kontraktsparter. Derfor ser vi ikke noen annen mulighet enn at Quart anmelder lekkasjene som er publisert i avisa, sier styreleder Magne Aasheim Knudsen i Quart-festivalen til Dagbladet.

Honorar og rider

Dagbladet har siden sommeren 2003 i flere artikler skrevet om økonomien til landets største musikkfestival:

Quart-festivalen har en avtale med sponsorselskapet Concept Communication (Concom), som selger sponsor- og mediepakker til festivalen. Dagbladet har avslørt avtalen, som viser at det skal mye til for at festivalen kommer til å tjene penger de nærmeste åra. 

Festivalsjef Toffen Gunnufsen har booket artister til rundt 40 millioner de fire siste åra. Dagbladet har omtalt de konfidensielle honorarene til 361 artister. 

Dagbladet avslørte i går de såkalte riderne (artistkrav i tillegg til honorar) til flere stjerneartister. Avtalene er konfidensielle.

Advokatutgifter

I fjor brukte festivalen over en halv million kroner i advokatutgifter, blant annet til arbeidet med å finne Dagbladets kilder, men det kom ingenting ut av undersøkelsene. I dette arbeidet ble advokatkontoret Selmer i Kristiansand hyret inn. Resten av advokatutgiftene gikk til utarbeidelse av en granskningsrapport, reorganisering, arbeidskonflikter og andre interne undersøkelser.

Nytt system

-  Jeg sammenlikner dette med advokatbransjen, hvor klientpapirer ikke skal komme ut. Utgangspunktet er rett og slett at kontrakter mellom festivalen og artister skal være konfidensielle. Det kan se ut som om det er en organisasjon som lekker uhemmet. Vi må legge opp et system som minsker risikoen for lekkasjer, sier festivalsjef Toffen Gunnufsen til Dagbladet.