Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmelder Varg Veum-pirater

«Tornerose» tilgjengelig siden lørdag.

(Dagbladet.no): Om fire dager slippes Varg Veum-filmen «Tornerose» på video, men allerede nå er det mulig å laste den ned ulovlig på nettet.

Lørdag dukket filmen opp på The Pirate Bay og nå har SF Norge anmeldt forholdet.

- Det kan jo tyde på at den er lekket fra et sted i produksjonskjeden, sa regissør Erik Richter Strand til bt.no.

Ifølge Svein Risberg i SF Norge anmelder de konsekvent nedlastingssaker. I dette tilfellet var det i utgangspunktet ulovlige versjoner av «Tatt av Kvinnen» og Varg Veum-filmen «Bitre Blomster» som ble meldt til politiet, men da «Tornerose» viste seg på The Pirate Bay, ble den inkludert i anmeldelsen.

- I den grad det er mulig straffeforfølger vi kilden, men det er ikke alltid like lett å komme til bunns i det. Men vår målsetting er først og fremst å få fjernet materialet, ikke å ribbe enkeltpersoner sier Sveinung Vikeså i SF Norge til bt.no.

15. mars 2007 ble en 44-åring dømt til femten dagers betinget fengsel for brudd på åndssverksloven, etter å ha gjort de norske filmen «Pitbull-Terje» tilgjengelig på The Pirate Bay.

Varg Veum-filmen «Tornerose» har dukket opp på The Pirate Bay. Nå anmelder SF Norge forholdet. Foto: Filmweb
Varg Veum-filmen «Tornerose» har dukket opp på The Pirate Bay. Nå anmelder SF Norge forholdet. Foto: Filmweb Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media