Anmeldere ga slakt - har spilt inn over en halv milliard

«Warcraft» er en kassasuksess allerede før den har inntatt et av sine største markeder.

(Dagbladet): Fantasy-filmen «Warcraft: The beginning» er basert på det mytologiske Warcraft-universet til dataspillprodusenten Blizzard og hadde norgespremiere forrige uke.

Filmen har siden 27. mai inntatt førsteplassen på kinolista i Norge med imponerende 61 000 besøkende, og det til tross for lunkne anmeldelser.

Det amerikanske nettstedet Deadline forteller at «Warcraft: The beginning» har spilt inn utrolige 564 millioner kroner på verdensbasis. Onsdag skal filmen ha premiere i Kina hvor det er forventet gigantisk oppslutning. Først 10. juni har den premiere i USA.

Det er sønnen til den avdøde musikeren David Bowie, briten Duncan Jones, som står for regien og sammen med produsentene har tatt på seg ansvaret for å adaptere en av verdens største dataspillsuksesser til det store lerretet.

Mange filmkritikere slaktet «Warcraft», men som vanlig når store merkevarer blir til film kan kritikernes lunkne anmeldelser gi et dårlig bilde av hvor mange som kjøper seg en kinobillett.

- Fortjener på alle måter å floppe hardt, skrev Dagbladets anmelder, Aksel Kielland, og trillet en toer på terningen.

En dansk anmelder fortalte at han sluttet i jobben om «Warcraft» får en oppfølger.

«Alle som har vært involvert i «Warcraft» fortjener juling. Med en orkeøks.», formulerte Thomas Brunstrøm i Metroxpress.

Anmeldelsen vakte så store reaksjoner i Danmark at Metroxpress skrev en egen artikkel om kritikken Brunstrøm selv har måttet tåle fra fornærmede «Warcraft»-fans, som gir anmelderen slakt i retur.

NRK P3, Dagsavisen og VG trillet derimot firere, mens Aftenposten var særdeles begeistret og ga «Warcraft» en femmer.

- Filmen er full av detaljer og nerdete humor som gamle spillere kommer til å elske. Det er nok en viss fare for at alle de detaljene kommer til å fremstå som teite for en som ikke er spiller, skriver Aftenpostens anmelder May Synnøve Rogne.