Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmelderen blir mer utmattet enn inspirert av denne boka

Svært komplekse dikt.

KOMPLISERT: Aasne Linnestås nye diktsamling er krevende lesning. Foto: NTB SCANPIX
KOMPLISERT: Aasne Linnestås nye diktsamling er krevende lesning. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Jeg kan ikke annet enn å understreke at det er en svært krevende diktsamling Aasne Linnestå har utgitt. Det etableres komplekse koplinger mellom ulike elementer, og det er alt annet enn åpenbart hvordan disse henger sammen. Kort sagt er jeg slett ikke sikker på om jeg har forstått den særlig godt. La meg likevel forsøker å nærme meg noe som vedrører denne «jentungen / nei / jenta» som det dreier seg om her. Hvem er hu?

Det er ikke godt å si. Men det er klart at «hu» er et slags punkt som gjør det mulig å undersøke møter mellom natur og kultur. Som når det heter:

«fabrikkområdene endres / hu tegner kraftstasjonen med kraft / tegner bruer med stål og falkeblikk / tegner elver fulle av tårer / og raseri / tegner sølvbelagte skinneganger / under veinettet // demninga høyt over dalen / tegnes med skarpe bevegelser / og en rift»

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.