Anmelderens kino

Få damene på kino, så kommer resten av folket etter, er NRK-anmelder Brita Møystad Engseths strategi hvis hun hadde en egen kino.

Hvis du var Kinosjef

Brita Møystad Engseth hevder selv at hun ikke har gambler-gener. Når hun skal satse i celluloidmarkedet går hun derfor for innertierne:

- «Erin Brockovich» må man ha, for da går alle damene på kino. Det er altfor få dame-filmer på markedet med tanke på publikumspotensiale, mener NRKs filmanmelder. Begrunnelsen er at når damene går på kino så trekker det folk! Derfor er Erin utvilsmt en av årets store filmer for den kinosjefen som vil tjene penger. Engseth - som selv mener at «livet er for kort til franske filmer» - tror det er mulig å tjene penger på sette opp smalere filmer i vårprogrammet:

- «Being John Malkovich» har kanskje ikke den aller største publikumsgruppen, men den er så sinnsykt morsom. Filmen er full av detaljer som ikke har noe å si for fremdriften, men filmen er så absurd at den er et must, sier hun og gjør samtidig et innkjøp som Ingeborg Moræus Hanssen vil glede seg over:

- La Cena må med. Jeg kommer mest sannsynlig aldri kommer til å se Ettore Scolas film, men innser at fansen av europeisk og italiensk film kanskje er utsultet, så den kan gå for et litt smalere publikum.

Ikke bare smalhans

Anmelderen har allerede sett de fleste filmene som kommer og bruker anledningen til å sette opp sine personlige favoritter:

- Filmen jeg gleder meg mest til, bortsett fra Mission Impossible 2, er uten tvil Gladiator - regi er Ridley Scott og derfor et must. Han lager filmer altfor sjeldent! Opp på Colosseum med den!

The Last Days setter jeg opp som en prinsippsak på kontoen for både smal film og Spielberg.