Anmelderne hyller Noomi Rapace

Tror «Prometheus» blir hennes store gjennombrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske anmeldere er i all hovedsak meget fornøyde med «Prometheus» - det store science fiction-eventyret som har premiere i morgen.

I norske medier får filmen stort sett fem av seks terningsøyne i dag, og de fleste trekker fram den svenske skuespillerens Noomi Rapaces prestasjon blant filmens styrker.

Hun omtales som «filmens hjerte og sjel» av NRK Filmpolitiet, «sterk nok både mentalt og fysisk til å levere kraftfull menneskelighet i en iskkald og magisk fiendtlig verden» av VG og «den store stjerna» i Dagbladet.

«Filmens beste scene utspiller seg når hun får en kraftig mageknipe», skriver Dagbladets anmelder.

«Den 163 centimeter høye flamenco-dattera från Hudiksvall spiller smerte og fortvilelse som en ulv med hagleladning i ræva. Det blir en slags forløsning for Rapace etter all den kalde kulheten i Larsson-krimmen», skriver Stavanger Aftenblad.

«Noomi Rapace gjør ikke skam på Scotts tradisjon for sterke kvinneskikkelser i rommet og vil bli en stor internasjonal stjerne etter dette», spår Adresseavisa.

Tangerer Sigourney Filmmagasinet, blant dem som ikke er så begeistret for selve filmen, mener Noomi Rapace «tangerer Sigourney Weavers hovedrolle fra den første Alien-filmen, her er menneskelighet, undring, desperasjon og handlekraft».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer