Anmeldernes filmfavoritter

Når filmåret 2003 skal oppsummeres, fryser det ene strålende filmbildet etter det andre seg fast. Hva var minneverdig? Best? Her er anmeldernes ti favoritter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva mener du?

INGER BENTZRUD:

«City of God» Regi: Fernando Meirelles Et mesterverk av et slumportrett fra Rio de Janeiro. I motsetning til andre filmer der bandekrig er temaet, er denne totalt blottet for glamour. Her er skitt og søppel og fluktbiler med motorstopp. Realismen forsterkes ved bruken av amatørskuespillere - stort sett barn.

«The Hours» Regi: Stephen Daldry Tre kvinner, tre tidsepoker, tre steder spunnet elegant rundt og sammen med Virginia Woolfs roman «Mrs. Dalloway». En estetisk nytelse, men filmens styrke ligger i fantastiske skuespillerprestasjoner fra Meryl Streep, Nicole Kidman, Julianne Moore og Ed Harris.

«Dirty Pretty Things» Regi: Stephen Frears Film i beste britiske tradisjon; en bitende sosial kommentar fra et hjerterått miljø. Men også en drivende thriller om et tema så sjokkerende at det nesten er tabubelagt: innvandrere som tvinges til å selge sine indre organer i dagens London.

«Jeg er ikke redd» Regi: Gabriele Salvatores Vakkert om kidnappinger, fattigdom og avfolking av den søritalienske landsbygda på slutten av 1970-tallet. Barna står i sentrum av denne filmen, som handler om mot, om lojalitetskonflikt og om voksne som svikter sine roller som oppdragere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer