Anmeldte kamerat etter pengekrangel

Tore Strømøy mener hans gamle kamerat og kollega har tatt ut flere hundre tusen kroner for mye i lønn og godtgjørelser fra forlaget de driver sammen.

Nå har han klaget kameraten (58) og hans samboer inn for Forliksrådet i Sør-Trøndelag, skriver Adresseavisen. Strømøy er styreformann i Trygghetsforlaget AS, som han har drevet sammen med kameraten siden 1995. Tore «på sporet» Strømøy mener at kameraten og hans samboer, som har vært regnskapsfører og medeier i selskapet, har tatt ut flere hundre tusen kroner for mye i lønn og godtgjørelser.

- Vi har avdekket at tidligere daglig leder og styremedlem i Trygghetsforlaget og hans samboer, som har vært regnskapsfører og medeier i firmaet, har foretatt uttak av betydelige beløp som det ikke foreligger tilfredsstillende dokumentasjon for, sier advokat for Trygghetsforlaget, Sten Tore Ødegaard i advokatfirmaet Schjødt til Adresseavisen.

Krav på over 400 000

- Vi har forelagt dette for begge to og deres advokat, men så langt er det ikke kommet noen fornuftig forklaring eller tilfredsstillende dokumentasjon for uttakene.

Torsdag møttes partene sammen med sine advokater for å drøfte konflikten, uten å komme fram til et forlik.

Ifølge avisa er kravet mot den tidligere daglige lederen på 443 000 kroner.

58-åringen avviser ethvert økonomisk krav fra sin kollega og venn.

Bok uteble fra forlaget

- Jeg har jobbet heltid i dette forlaget og har til sammen tatt ut 230 000 kroner per år samt bilgodtgjørelse. Alle regnskap har vært godkjente, og så kommer de nå i ettertid og krever meg for en sum på over 400 00 kroner. Det protesterer jeg på, sier mannen til Adresseavisen.

Han har vært sykmeldt siden i fjor sommer, og hevder selv at det skyldes interne konflikter i firmaet.

Tore Strømøy ønsker ikke selv å kommentere saken.

Det er ikke første gang Trygghetsforlaget AS er i søkelyset. Forbrukerrådet har mottatt flere klager på forlaget fra mennesker som har betalt forskudd for Strømøys bok «Det gjelder livet» i oktober, uten å ha mottatt noen bok.