Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anna B. Jenssen slutter i Morgenbladet

- Her har det tidvis gått over noen grenser, sier styreleder Amund Djuve.

SLUTTER: Sjefredaktør Anne B. Jenssen i Morgenbladet. Foto: Torbjørn Grønning
SLUTTER: Sjefredaktør Anne B. Jenssen i Morgenbladet. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

Sjefredaktør Anna B. Jenssen slutter i Morgenbladet etter massiv kritikk. Dette melder Dagens Næringsliv.

- Jeg er lei meg for at jeg ikke lenger klarte å stå i dette. Det ble etter hvert tydelig for meg at motstanden var så massiv, og så mangefasettert, at det i praksis var ødeleggende for både den daglige driften av Morgenbladet, for gjennomføringen av strategien og for meg selv, sier Jenssen i en pressemelding, gjengitt av Dagens Næringsliv.

Konflikt

Morgenbladet har i lengre tid strevd med en konflikt mellom ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen og redaksjonen. Den har tilspisset seg ytterligere etter at ledelsen bestemte seg for å kutte kostnader med åtte millioner kroner og gi ni ansatte sluttpakke, ifølge NTB.

Torsdag varslet hele 33 skribenter at de nekter å bidra med stoff til avisa.

Det er foreløpig ikke bestemt hvem som skal etterfølge Jenssen.

Ifølge Medier24 fortsetter Jenssen i konsernet NHST, men fra og med 22. oktober tar hun ett års permisjon, og er for øyeblikket sykmeldt. Det er foreløpig ikke klart hva slags rolle Jenssen vil få når hun kommer tilbake.

Jenssen ber i pressemeldingen om forståelse for at hun ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

- Beklagelig

Styreleder Amund Djuve i Morgenbladet skriver at det er beklagelig at Jenssen går av, men uttrykker samtidig forståelse for at hun sier ifra om at «grensen er nådd.»

- Hun tålte den saklige kritikken, fordi hun trodde på strategien og hadde vår støtte, men konflikten og belastningen ble til slutt for stor, sier han i pressemeldingen.

Djuve mener Jenssen har stått i et voldsomt press.

- Det har falt veldig mange harde ord, både i offentligheten og i andre fora. Hvis journalister mener at Morgenbladet beveger seg i feil retning, skal de selvfølgelig ha lov til å si tydelig fram om det. Men jeg mener at her har det tidvis gått over noen grenser, sier han til Dagbladet.

Han ønsker ikke vise til konkrete eksempler.

- Voldsomt press

- Det presset hun har stått i nå i flere uker, har vært voldsomt. Jenssen klarte å stå i saklig kritikk, men nå fant hun ut at dette var gått så langt at hun dessverre, både av hensyn til bedriften og til seg selv og sin egen helse, kom til at hun var nødt til å trekke seg.

Det er foreløpig ikke konstituert noen midlertidig redaktør i Jenssens sted.

- Vi må nå så fort som mulig diskutere i styret hvordan vi skal gå fram for å rekruttere en redaktør på permanent basis, og hvordan vi skal gå fram for å konstituere en redaktør på midlertidig basis, sier Djuve.

Han understreker at det er Jenssen som har tatt avgjørelsen om å trekke seg.

- Det var ikke en diskusjon vi hadde. Jeg beklager at hun sluttet.

Djuve understreker at strategien styret har vedtatt ligger fast.

- Vi må klare å nå leserne på ulike plattformer. Det betyr at det arbeidet som er igangsatt under Anna B. Jenssens ledelse, for å styrke Morgenbladets digitale posisjon, må videreføres.

- Lettet

Klubbleder Jo Tønnevold Gaare sier de ansatte er lettet over å få en avklaring på situasjonen som har preget avisa den siste tiden.

- Det har vært en konfliktfylt tid. Det er en lettelse å få det avklart, sier han til Dagbladet.

Han forklarer prosessen slik:

- Det klubben har gjort, er at vi har sendt to brev til styret, hvor vi har forklart og utdypet hvorfor vi ikke har tillit til øverste leder. Når saken havnet i media, har vi besvart spørsmål om de brevene.

Hvordan styrets strategi eventuelt skal videreføres, er opp til den nye redaktøren, mener Gaare.

- Nå håper vi først at vi kan samle oss om produktet, og få avisa på rett kjøl igjen.

- Er dere optimistiske?

- Det er veldig vanskelig å vite. Vi har mistet ni ansatte, og vi er kraftig nedbemannet, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media