Anna B Jenssen vil gjøre Morgenbladet mer tilgjengelig

Anna B. Jenssen tar over som sjefredaktør etter Alf van der Hagen.

NY SJEF: Jenssen kommer fra stillingen som redaksjonssjef i D2, fredagsmagasinet til Dagens Næringsliv, og har tidligere vært nyhetsredaktør i Morgenbladet. Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
NY SJEF: Jenssen kommer fra stillingen som redaksjonssjef i D2, fredagsmagasinet til Dagens Næringsliv, og har tidligere vært nyhetsredaktør i Morgenbladet. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Morgenbladet er en svært god avis og veldig annerledes enn det du finner i resten av bransjen, sier Anna B. Jenssen til Dagbladet.

Det er motivasjonen for at hun nå har valgt å gå fra stillingen som redaksjonssjef i D2, til å bli ny sjefredaktør for Morgenbladet.

Med sin erfaring fra Dagens Næringsliv og D2 - i tillegg til å ha hatt jobben som nyhetsredaktør i Morgenbladet — håper Jenssen å kunne tilføre noe positivt til avisa.

- Jeg har lært håndverket fra de som utfører det aller best, og jeg tror min journalistiske erfaring kan være bra for Morgenbladet, sier hun.

Markedsutvikling Som sjef beskriver Jenssen seg som «ryddig, systematisk, strategisk og ganske grei».

- Hvordan kommer de ansatte til å merke at de har fått en ny sjef?

- Det er vanskelig å sammenlikne seg med en sjef som har vært der før, men jeg håper å bidra til at det skal jobbes systematisk både på markedssiden og redaksjonelt for å forbedre avisa.

Under redaktørperioden til Alf van der Hagen ble opplaget mer enn tredoblet, fra 8255 eksemplarer i 2003 til litt over 26 000 i 2011.

- Med den suksessen er det ikke lurt at en ny redaktør kommer inn og gjør den ugjenkjennelig for leseren. Det viktigste blir å gjøre Morgenbladet til et så godt sted å jobbe som overhodet mulig for de ansatte som skal lage avisa, sier Jenssen.

- Mer tilgjengelig Men en konkret ting hun vil gjøre er å jobbe for å nå ut til nye lesere og annonsører.

- Noen mener Morgenbladet er for elitistisk — vil du gjøre den mer tilgjengelig?

- Ikke i form at forflatning og forenkling. Men tenker man på journalistiske metoder og virkemidler, så er svaret ja.

Den forrige redaktøren Alf van der Hagen gikk av etter uenighet med styret. Men Jenssen har ingen betenkeligheter med å begi seg ut på et samarbeid med det samme styret.

- Jeg kan bare konstatere at jeg har et godt forhold til styret, sier Jenssen.