Du leser nå Dagbladet Pluss

Anna Gavalda roter vekk en sår historie i floskler og pubertalt språk

I bok om en fattigjente og en homofil rikmannssønn.

IKKE SÅ ORIGINAL: Franske Anna Gavaldas nye roman handler om fattigjenta og rikmannssønnen som redder hverandre. Boka preges av en påtatt vulgær fortellerstemme. Foto: Kristofer Sandberg
IKKE SÅ ORIGINAL: Franske Anna Gavaldas nye roman handler om fattigjenta og rikmannssønnen som redder hverandre. Boka preges av en påtatt vulgær fortellerstemme. Foto: Kristofer SandbergVis mer

ANMELDELSE: En ung mann og en ung kvinne faller ned i en fjellkløft og blir liggende skadet. Han svimer av, og hun begynner i desperasjon og ensomhet å fortelle deres vanskelige historie - til en stjerne på nattehimmelen.  

Anna Gavalda har hatt stor internasjonal suksess med bøkene sine. Hun debuterte i 1999 med en god novellesamling, og har siden utgitt flere romaner, samt en barnebok. «Saman er ein mindre aleine» er kanskje den mest kjente boka, mens «Eg elska ho» ble filmatisert i 2009.  

Suksess

«Billie» er historien til white trash-jenta Billie og den homofile rikmannssønnen Franck. Ingen av dem har hatt en god oppvekst. Vold og fyll har satt spor.